50 nya bostäder på unikt läge i Malmö

På ett av Malmös absolut bästa lägen, bredvid Centralstationen ett stenkast från vatten och kajer, växer nya stadsdelen Södra Nyhamnen fram. Totalt planeras här för cirka 600 bostäder varav Veidekke Bostad avser att bygga de 50-60 första i samverkan med Jernhusen.

Vision Södra Nyhamnen Illustration Kanozi Arkitekter

På ett av Malmös absolut bästa lägen, bredvid Centralstationen ett stenkast från vatten och kajer, växer nya stadsdelen Södra Nyhamnen fram. Totalt planeras här för cirka 600 bostäder varav Veidekke Bostad avser att bygga de 50-60 första i samverkan med Jernhusen.

Stadsdelen Nyhamnen i Malmö genomgår just nu en stor förvandling. På sikt ska hela stadsdelen utvecklas från dagens industrikvarter till en hållbar och levande stadsdel som tar tillvara på närheten till vattnet. Och i den södra delen, längs med Carlsgatan, ligger några kvarter som får extra nära till stationen och världen – Södra Nyhamnen. Här ska det byggas allt från kontor och bostäder till caféer och hotell. Det första kontorshuset, Glasvasen, är under byggnation och inflyttning beräknas till årsskiftet. I kvarteret bredvid byggs kontorshuset Foajén samt ett bostadshus.

- Vi på Veidekke Bostad kan nu stolt avslöja att vi avser att bygga de första nya bostäderna i Södra Nyhamnen. Väljer man att köpa lägenhet här kommer man bo på ett av Malmös absolut bästa lägen med direkt närhet till allt vad staden har att erbjuda i form av kommunikationer, restauranger, shopping och nöjesliv. Nu börjar ett spännande arbete med att utveckla goda boendemiljöer där vi kommer involvera våra kunder på vägen, säger Håkan Otterström, Affärsutvecklare på Veidekke Bostad.

Underbar utsikt från våning 17
Flerbostadshuset som Veidekke Bostad planerar att bygga i samverkan med Jernhusen planeras bli upp till hela 17 våningar. Inflyttning planeras preliminärt till 2017. Här kommer de boende att kunna äta frukost med en fantastisk utsikt över Malmö och Öresund. Lägenheterna kommer att byggas från plan 5. Våningarna under utvecklas av Jernhusen och kommer att rymma både handel och kontor.

- Vi är mycket nöjda med att få igång bostadsbyggandet i Södra Nyhamnen och att ha Veidekke Bostad som samarbetspartner. På sikt kan cirka 600 nya bostäder skapas inom nya stadsdelen, som ska präglas av spännande arkitektur, häftiga vyer, urban grönska och miljösmarta lösningar, säger Jeanette Brinkfält, Affärsutvecklare på Jernhusen.

Grönt och kollektivtrafiksnära
Genom att bygga stad på stationsområdet kan stadsmiljön förbättras samtidigt som fler centrala bostäder och kontor skapas. Mellan husen och spårområdet planeras för ett upphöjt parkstråk, Bangårdsterrassen, som ansluter till en framtida gång- och cykelbro över kanalen och förbinder Södra Nyhamnen med Drottningtorget. Jernhusens utveckling av stationsområden gör att fler kan bo och arbeta kollektivtrafiknära och därmed resa hållbart, såväl lokalt, regionalt som långväga.


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Håkan Otterström
Affärsutvecklare, Veidekke Bostad
E-post: hakan.otterstrom@veidekke.se
Tel: 070-5631104


Charlotta Nilsén
Regionchef Skåne, Veidekke Bostad
E-post: charlotta.nilsen@veidekke.se
Tel: 070-6003087

Jeanette Brinkfält
Affärsutvecklare, Jernhusen
E-post: jeanette.brinkfalt@jernhusen.se
Tel: 070-8295200


Om Veidekke Bostad
Veidekke Bostad förverkligar bostadsdrömmar – tillsammans med våra kunder och samarbetspartners – genom att utveckla bostäder som både är attraktiva och hållbara ur ett klimatperspektiv. Vi är verksamma i Mälardalen, Västra Sverige och Skåne och ingår i Veidekke-koncernen som är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. Läs mer på veidekkebostad.se

Om Jernhusen
Vi äger, utvecklar och förvaltar fastigheter längs den svenska järnvägen. Men det handlar om så mycket mer än hus. Vi vill göra det enklare att resa kollektivt och att transportera gods med järnväg. Vi vill också skapa nytt liv i stationsområden så att fler kan bo, arbeta och vistas nära det kollektiva resandet. Sedan starten 2001 har vi investerat drygt 10 miljarder kronor i stora och små projekt för en bättre järnvägsinfrastruktur. Idag är vi 232 medarbetare och vi ägs av svenska staten.

Datum Titel Filtyp
0001-01-01 v9vseel1d6wjknxagu48 jpg
0001-01-01 xdnxur9yjbhrgesuphag jpg