header

Bostadsdrömmar skrevs på plank

Ett Drömplank där alla som vill kan få fundera, fantisera och uttrycka sina bostadsdrömmar. Det är vad Huddinge fick idag vid första spadtaget av Huddinges allra första flerbostadshus med gemensam takterrass. Drömplanket är Veidekke Bostads tolkning av ett fenomen som spridits över hela världen och som nu markerar startskottet för omvandlingen av Storängens industriområde.

Bostadsdrömmar skrevs på plank

Ett Drömplank där alla som vill kan få fundera, fantisera och uttrycka sina bostadsdrömmar. Det är vad Huddinge fick idag vid första spadtaget av Huddinges allra första flerbostadshus med gemensam takterrass. Drömplanket är Veidekke Bostads tolkning av ett fenomen som spridits över hela världen och som nu markerar startskottet för omvandlingen av Storängens industriområde.

Drömplanket kom till Huddinge
Någon ville bo med takterrass, en annan med en stor solig balkong och Ragnar Unge, vd Miljömärkning Sverige som bl.a. ansvarar för Svanen, ville bo så att han räddar världen lite grann varje dag. Detta var några av de bostadsdrömmar som dök upp när Veidekke Bostad invigde och involverade framtida boende, samarbetspartners och Huddinges politiker vid Drömplanket på Sjödalsvägen 25 i Huddinge.

- Huddinge växer som aldrig förr och det känns fantastiskt kul att sätta spaden i marken för 194 nya lägenheter. Ett viktigt steg i utvecklingen av Storängen som ska bli en ny attraktiv stadsdel för 10 000 Huddingebor som kommer att bo nära kollektivtrafik, naturområden och Huddinge centrum, säger Daniel Dronjak, Kommunstyrelsens ordförande (M)

- Jag vill gratulera alla som köpt en ny Svanenmärkt lägenhet här i Sjödalsterrassen. Det är bråttom om vi ska rädda världen och minska vår belastning på miljö och klimat. Att välja Svanenmärkt är att dra sitt strå till stacken för att möta dessa stora utmaningar. På Svanen ställer vi tuffa miljö-, hälso- och kvalitetskrav på morgondagens bostäder. Jag tackar Veidekke och bostadsköparna för att de genom att välja Svanenmärkt är med och räddar världen lite grann varje dag, säger Ragnar Unge, vd för Miljömärkning Sverige.

Hur vill Huddingebon bo?
Drömplanket är Veidekke Bostads tolkning av ett fenomen som har spridits över hela världen och startade då Candy Chang i februari 2011 skrev ”Before I die I want to...”på ett övergivet hus i New Orleans. Originaltexten har i Veidekke Bostads tolkning blivit ”Innan jag dör vill jag bo…”.

- Med Drömplanket vill vi involvera våra köpare och Huddingeborna och ge dem möjligheten att uttrycka sina bostadsdrömmar. Vi har en förhoppning om att kunna ta med oss resultatet in i kommande projekt, säger Cecilia Sahlström, Projektutvecklare på Veidekke Bostad.

Nya Svanenmärkta bostäder med gemensam takterrass
Nu inleds omvandlingsarbetet av Storängens industriområde och först ut är Veidekkes kvarter Brandstegen och bostadsprojektet Sjödalsterrassen. I dag togs första spadtaget för 194 nya Svanenmärkta lägenheter på Sjödalsvägen. Det nya stadskvarteret kommer att blandas med lokaler, grönska och inbjuda till en aktiv fritid för en modern livsstil.

Fakta om konceptet ”Before I die...”
Candy Chang bor i New Orleans och arbetar med det offentliga rummet och hur människor möts.
År 2011, efter att hon förlorat en närstående, målade hon väggen på ett övergivet hus med kalkfärg. På väggen skrev hon sedan orden ”Before I die I want to...”. och lämnade kritor för att förbipasserande skulle kunna fylla i vad de vill åstadkomma, uppleva och uppnå innan de dör.
Idén blev en enorm succé och har sedan dess spridit sig till mer än 300 väggar i över 50 länder runt om i världen. http://beforeidie.cc/


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Cecilia Sahlström
Projektutvecklare, Veidekke Bostad, Region Mälardalen
E-post: cecilia.sahlstrom@veidekke.se
Tel: 072-216 27 22

Per-Martin Eriksson, VD, Veidekke Bostad
E-post: per-martin.eriksson@veidekke.se
Tel: 070-598 56 51


Om Veidekke Bostad
Veidekke Bostad förverkligar bostadsdrömmar – tillsammans med våra kunder och samarbetspartners – genom att utveckla bostäder som både är attraktiva och hållbara ur ett klimatperspektiv. Vi är verksamma i Mälardalen, Västra Sverige och Skåne och ingår i Veidekke-koncernen som är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. Läs mer på www.veidekkebostad.se

Om Sjödalsterrassen
Drömmen om en oas nära centrum förverkligas i Sjödalsterrassen. I helt nya stadskvarter bygger vi 194 nya Svanenmärkta bostadsrättslägenheter om 1-5 rok. Vår ambition är att skapa en plats där energi och lugn går hand i hand. En plats där det är lätt att leva, umgås och må bra med familj och vänner. Ett boende i Sjödalsterrassen erbjuder ett stort utbud av livskvalitet. Alla lägenheter får en uteplats eller balkong. Här finns både garage för cyklar och bilar. Uppe på taket skapar vi en riktigt härlig oas i form av en takterrass där det finns utekök med grill, matplatser, sittgrupper, något som är unikt för nyproduktion i Huddinge. På innergården är fokus på lek för de allra minsta men också avkopplingför vuxna. Läs mer på www.sjodalsterrassen.se

Om Svanen
Svanen är det officiella miljömärket som regeringarna i Norden har tagit fram och drivs på uppdrag av regeringen, utan bransch- eller vinstintresse. Svanen är ett av Sveriges mest kända varumärken, hela 96 procent av alla vuxna i Sverige känner till varumärket.
Mer om Svanenmärkta hus: http://www.svanen.se/Foretag/Kriterier/kriterie/?productGroupID=85001

Titel Filtyp
amhrcgryhtnhbmvgcvd9 jpg
at5kxs99wnw0yzt58prj jpg
mecdojzzyozflktpc8wh jpg
mhgjolbbhptrtpmokjws jpg
ng7l4ogguny3eu0ifadb jpg
ozx8nn4jszgu5belglhf jpg
p7zcblxy6g66ixuwrfk0 jpg
qk4vqxbcpo7absf2tfga jpg
srjfqpjzsfrrw75ffijf jpg
tetgshvo8g5u1fkt13nn jpg
vvkamhydizbz2wtll2vj jpg
wf3mkz3mhlff6xzlfzml jpg
wf7fqtlh6eyx8r4n65wr jpg
xfzr3c33qjtcs41bd7qn jpg
xkyhvcjhcmgbuyx1ster jpg