Bostadsprojekt i Stockholm nominerade i internationell arkitekttävling.

Veidekke Bostad och Utopia Arkitekter står bakom två projektidéer för bostadshus i Stockholm som nominerats i World Architecture Festival.

Hornsbruksgatan

Veidekke Bostad och Utopia Arkitekter står bakom två projektidéer för bostadshus i Stockholm som nominerats i World Architecture Festival.

Veidekke Bostad och Utopia Arkitekter har gemensamt tagit fram två projektidéer som är nominerade i klassen för möjliga framtida projekt i den globala arkitekturtävlingen World Architecture Festival (WAF) som arrangeras i Berlin. 

-Vi är glada över att våra projektförslag för Hornsbruksgatan och Bolindersplan tillsammans med Utopia Arkitekter nominerats i en så fin tävling. Det är fin uppmärksamhet för oss men också för Stockholm som vill ligga i framkant när det gäller nya hus, säger Britta Blaxhult, Affärsutvecklingschef.

Hornsbruksgatan ligger i hjärtat av Södermalm intill Högalidskyrkan och Hornstull. Veidekke Bostad och Utopia Arkitekter har tagit fram ett förslag bostadshus som ska placeras vid Högalidsparken. Förutom lägenheter och stadsradhus kommer Högalidsparken utökas ut över husens tak. Detaljplanearbetet pågår.

Bolindersplan ligger centralt på Kungsholmen nära Centralstationen. Veidekke Bostad och Utopia Arkitekter har tagit fram en markanvisningsidé som tillför en unik byggnad. Förhoppningen är att bostäder i kombination med publika lokaler ska skapa liv och rörelse till en av Stockholms mest centrala men underutnyttjade platser.

- Ett övergripande mål är att fortsätta stärka centrala Stockholm genom att skapa täta och attraktiva stadsdelar med blandat innehåll och offentliga miljöer. För oss på Veidekke är det viktigt att ny bebyggelse följer stadens villkor om stadsbildens sammanhållna helhet och god arkitektur samtidigt som avtryck av vår tid lämnas. Det är vad både Hornsbruksgatan och Bolindersplan gör, avslutar Britta Blaxhult.

World Architecture Festival (WAF) arrangeras i Berlin den 16 – 18 november. Läs mer om WAF.

Vill du veta mer om projekten? Kontakta Britta Blaxhult, Affärsutvecklingschef på Veidekke Bostad.

Britta Blaxhult
Mobil: +46 702 36 89 70
E-post: britta.blaxhult@veidekke.se
 

Datum Titel Filtyp
0001-01-01 souzynd0vgzgfoopu6ut jpg