BRA Bygg har avtal om byggnation av nytt huvudkontor för SKF

Veidekkes dotterbolag BRA Bygg har tecknat avtal om byggnation av nytt huvudkontor för SKF. SKF:s nya huvudkontor kommer att inrymmas i bolagets gamla centrallagret och blir därmed kvar i ”SKFs vagga” i Gamlestaden. Det är en omfattande ombyggnation för att anpassa byggnaden till SKF:s behov och arbetssätt. Ombyggnationen är på ca. 16.000m2.

BRA Bygg har avtal om byggnation av nytt huvudkontor för SKF

Veidekkes dotterbolag BRA Bygg har tecknat avtal om byggnation av nytt huvudkontor för SKF.
SKF:s nya huvudkontor kommer att inrymmas i bolagets gamla centrallagret och blir därmed kvar i ”SKFs vagga” i Gamlestaden. Det är en omfattande ombyggnation för att anpassa byggnaden till SKF:s behov och arbetssätt. Ombyggnationen är på ca. 16.000m2.

- Vi har utvärderat olika alternativ, men att återanvända och bygga om det tidigare Centrallagret är det klart mest fördelaktiga. Vi utnyttjar befintliga lediga lokaler, skapar nya förutsättningar för arbete över verksamhetsgränserna och stimulerar effektivt samarbete och kommunikation. Dessutom blir byggnaden mer yt- och energieffektiv, säger Christian Johansson på SKF.

En hållbar arbetsmiljö enlig LEED Gold

Huset kommer att präglas av ljusa och öppna utrymmen anpassade för möten, samarbete och projektaktiviteter, men även för enskilt och ostört arbete. Byggnaden kommer att byggas enligt hållbarhetsklassning LEED nivå Gold, med lösningar som minskar energianvändningen och med målet att öka välbefinnandet för de som vistas i byggnaden.

Byggnaden skall stå klar för inflyttning under sommaren 2020.

För eventuell ytterligare information kontakta:

Magnus Riemer, VD Billström Riemer Andersson AB Tel. 031-89 44 02magnus.riemer@brabygg.se

Det går även att besöka bolaget hemsida för vidare bolagsinformation:

www.brabygg.se

Billström Riemer Andersson AB är ett Göteborgs baserat byggföretag med en omsättning på 1,5mijarder och 250 anställda.

Datum Titel Filtyp
0001-01-01 bi5s7hq6rynukxfju8z3 jpg