BRA Bygg köper in sig i Wendelstrand – Blir hälftenägare tillsammans med Next Step

Efter tio år av framgångsrikt samarbete blir Next Step och Veidekke-ägda BRA Bygg lika delägare i stadsutvecklingsprojektet Wendelstrand. Tillsammans ska parterna förverkliga visionen om Wendelstrand som vägvisare mot framtidens hållbara boende i klimatsmarta trähus – en vision som samskapats med topprankade arkitektbyrån Snøhetta.

BRA Bygg köper in sig i Wendelstrand – Blir hälftenägare tillsammans med Next Step

Wendelstrand i Mölnlycke är ett nyskapande projekt där ett uttjänt stenbrott förvandlas till ca 800 bostäder i en naturskön miljö vid Landvettersjön. Med den nya ägarkonstellationen tar området nu ett stort steg mot genomförande. Detaljplanen för området är i sitt slutskede och beräknas vara klar under början av 2020, med förväntad byggstart under andra kvartalet 2020.

Next Step och BRA Bygg är två entreprenörs- och ägardrivna bolag som förutom att de känner varandra väl förenas i en innovativ affärskultur med ett involverande arbetssätt.

– Vi har ett högt förtroende för varandra och våra bolag har en likartad DNA. Vi är därför oerhört glada att vi går samman i projektet med den gemensamma drivkraften att ta Sveriges träbyggnation till nya nivåer, säger Joakim Garvé, grundare och fastighetschef på Next Step.

– Vi tror starkt på fördjupningen av vårt samarbete, och på att träbyggnation är det bästa sättet att nå våra viktiga klimatmål, säger Magnus Riemer på BRA Bygg, som byggt merparten av Next Steps projekt genom åren.

Projektet skapas i samarbete med topprankade norska arkitektbyrån Snøhetta – som också ritar områdets landmärke, Lakehouse, som består av restaurang, coworking-kontor och gym.

BRA Bygg köper 50 procent av aktierna av Nilum AB. Next Step äger fortsatt övriga 50 procent.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus Riemer, VD / Koncernchef Billström Riemer Andersson AB,Tel. 031-89 44 02, magnus.riemer@brabygg.se

Joakim Garfvé, grundare/fastighetschef Next Step, 031 712 69 01, joakim@nextstep.se

Det går även att besöka bolagets hemsida för vidare bolagsinformation:

www.brabygg.se

Billström Riemer Andersson AB är ett Göteborgs baserat byggföretag med en omsättning på ca. 1,9mijarder och ca. 270 anställda.

Next Step är ett fastighetsutvecklingsbolag baserat i Göteborg med visionen att skapa miljöer där människor känner stolthet, delaktighet och närhet. Bolaget driver idag tre av Göteborgs största stadsutvecklingsprojekt: Nya Hovås, Wendelstrand och GoCo Health Innovation City.

Titel Filtyp
kop9ihwwfb8apqd8cmqs jpg
muwxy8jblyynugus9ahf jpg
ra5gyq6f86ii3pdmweni jpg
sloy2rst7g4h2bmovter jpg