header

En av de sista pusselbitarna faller på plats i Lomma centrum

Ett totalt ansiktslyft. Det är vad Lomma centrum fått de senaste åren. Nu står det klart att en av de sista tomma tomterna vid korsningen Strandvägen och Hamntorget bebyggs med lägenheter och gatuhus av Veidekke Bostad.

Lomma gatuhus - skissbild

Lommaborna har sedan länge vant sig vid att centrum ser ut som en stor byggarbetsplats. Men nu börjar den centrala delen äntligen ta form och ett av de sista hålen att täppa igen ligger mellan kommunhuset och nya Fladängskolan, i korsningen Strandvägen och Hamntorget. Äran att få fylla igen tomten som tills nu stått tom och öde, får Veidekke Bostad.

Ännu fler affärer i centrum

Det nya bostadskvarteret planeras rymma cirka 35 lägenheter, 22 gatuhus och ett antal lokaler på första våningen avsedda för affärsverksamhet.

– Tomten är en mycket viktig del av Lommastråket som sträcker sig från Vegagatan i söder till Tullhustorget i norr. Vår vision är att fylla stråket med service, handel och upplevelser. Ett stråk där man kan träffas över en bit mat eller en fika, handla i små unika butiker med ett annorlunda utbud och ta del av kulturutbud för små och stora, säger Anders Berngarn, kommunstyrelsens ordförande.

– Veidekke Bostad är väldigt stolta över att ha fått förtroendet att vara en del av denna vision där utformningen mot Hamntorget blir en stor utmaning, säger Peter Hedegaard, affärsutvecklare på Veidekke Bostad.

Centrum blir äntligen komplett

De största delarna av centrum är redan färdiga eller faller på plats under våren. Invigning av nya centrum sker i maj under Lommafesten.

– Vi planerar att utveckla och bygga det nya området så fort som möjligt för att tillsammans med Lomma kommun se till att en av de sista pusselbitarna kommer på plats. Våra hus blir en naturlig fortsättning på de bostäder och detaljhandel som redan byggts. Vi tror att det kommer att bli en mysig, pittoresk småskalighet inne i kvarteret och med en mer stram stadsmässig känsla ut mot Hamntorget som passar bra in i den befintliga bebyggelsen, säger Peter Hedegaard.

Den som är nyfiken på de nya lägenheterna och gatuhusen kan läsa mer på lommaläge.se.

För mer information:

Peter Hedegaard, Affärsutvecklare, Veidekke Bostad AB, E-post: peter.hedegaard@veidekke.se, Tel: 072 7113332

Claes Jeppsson, Regionchef, Veidekke Bostad AB, E-post: claes.jeppsson@veidekke.se, Tel: 070 2055125

Om Veidekke Bostad 

Veidekke Bostad förverkligar bostadsdrömmar – tillsammans med våra kunder och samarbetspartners – genom att utveckla bostäder som både är attraktiva och hållbara ur ett klimatperspektiv. Vi är verksamma i Mälardalen, Västra Sverige och Skåne och ingår i Veidekke-koncernen som är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag.
Läs mer på www.veidekkebostad.se

 

Titel Filtyp
da7c1goizqoihuvt4yts jpg
eenysf1r4zizqdnzlnhm jpg
w5mtkqcnq5dmotgvdepf jpg