Första spadtag för kvarteret Gisslaren i Årsta

Nu har första spadtaget tagits för kvarteret Gisslaren i Årsta, där Veidekke på uppdrag av Familjebostäder ska bygga 96 studentlägenheter samt en förskola. Projektet beräknas vara färdigställt under andra kvartalet 2021.

​Jonas Schneider, vd Familjebostäder, gjöt en betongplatta tillsammans med Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd (M), ordförande Familjebostäder och Arne Svensson, regionschef, Veidekke

Jonas Schneider, vd Familjebostäder, gjöt en betongplatta tillsammans med Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd (M), ordförande Familjebostäder och Arne Svensson, regionchef, Veidekke.

Kvarteret Gisslaren består av två huskroppar på 5 respektive 8 våningar och byggs enligt kriterierna för Miljöbyggnad Silver. De 96 st studentlägenheterna kommer bestå av 1 rum och kök på ca 28 kvm. De två nedersta våningarna kommer innehålla en förskola på ca 1 000 kvm med plats för upp till 90 barn. Gården på baksidan av huset kommer att nyttjas helt av förskolans verksamhet.

Projektet ingår i den andra etappen av stadsutvecklingsområdet Årstastråket där Stockholms stad planerar för cirka 3 000 nya bostäder i området från Årstafältet i väster till Slakthusområdet i öster.

– Vi är väldigt stolta och glada över förtroendet från Familjebostäder att tillsammans bygga för framtiden och vara en del av utvecklingen av Årstastråket, säger Arne Svensson, Veidekke.

För mer information, vänligen kontakta

Joakim Persson, Projektchef Veidekke Bygg Bostäder Stockholm, tel. 070-300 34 28

Gunilla Lindgren, Arbetschef Veidekke Bygg Bostäder Stockholm, tel. 073-662 52 06

Datum Titel Filtyp
0001-01-01 i41s5quznrmooiefvckf jpg
0001-01-01 qaurkgqdi5mon045zbu8 jpg