header

Första spadtaget för Geologibyggnad i Forsmark

Idag, fredag 1 mars, tog vi första spadtaget på Geologibyggnaden i Forsmark. Här bygger Veidekke nya kontor och verksamhetslokaler i trä för Svensk Kärnbränslehantering, SKB. Vid spaden stod Jim Härdin strategisk inköpare på SKB, tillsammans med Krister Olsson, regionchef på Veidekke Bygg Öst.

Första spadtaget

Vi har sett ett behov av att framtidssäkra våra lokaler inför kommande stora projekt och då är det viktigt för oss att bygga på ett hållbart sätt med hänsyn till miljön både i byggteknik och materialval, säger Stefan Engdahl vd på SKB.

Byggnaden som avses bli ett centrum för insamling och utvärdering av data från undersökningar och platsövervakning i området kallas för Geologibyggnaden och är mycket betydelsefull inför de kommande stora byggena i Forsmark. Produktionen påbörjas omgående och förväntas vara klart i mars 2025.

–  Vi ser fram emot att påbörja produktionen av geologibyggnaden med hög hållbarhetsprofil och bygga vidare på vår goda relation med SKB. Här ska vi tillsammans fortsätta att utveckla Forsmark, säger Krister Olsson, regionchef Veidekke Bygg Öst.

För mer information om spadtaget, vänligen kontakta:

Melissa Mahan, presskontakt, Veidekke Bygg, tel: 0722-27 94 34

Jacob Wiberg Engström, presskontakt, Svensk Kärnbränslehantering, SKB, tel: 070 268 39 21

Titel Filtyp
Första spadtaget JPG
spadtag-geo jpg