Grönt vardagsrum på taket när kunderna får bestämma

Göteborgs första grönskande tak med vardagsrum, vägg att visa film på, plats för yoga och ett inglasat uterum med bar och matplatser. Det är några av de saker som lägenhetsköparna hade på önskelistan för sin 400 kvm stora gemensamma takterrass i Veidekke Bostads Brf Klätterträdet.

Det vinnande förslaget för takterrassen på Veidekke Bostads Brf Klätterträdet i Göteborg. Illustration: 02Landskap

400 kvm grönskande tak med vardagsrum, vägg att visa film på, plats för yoga och ett inglasat uterum med bar och matplatser. Det är några av de saker som lägenhetsköparna hade på önskelistan för sin kommande gemensamma takterrass i Veidekke Bostads Brf Klätterträdet. I veckan presenterade landskapsarkitekterna två konkreta förslag på utformning av Göteborgs första grönskade tak och köparna röstade fram det vinnande förslaget.

Ska vi bo där? Åh, vad härligt! Inger Jakobsson (59) utbrister i en spontan glädjeyttring när landskapsarkitekterna från 02Landskap presenterade de två förslagen på utformning av Brf Klätterträdets kommande takterrass. Skisserna är ett resultat av den workshop som hölls med köparna i början av april.

Även om de två förslagen från landskapsarkitekten var lika varandra i många avseenden så hade de vardera en tydlig inriktning: odla/träna respektive sola/äta. När köparna fått säga sitt stod förslaget sola/äta som klar vinnare. De blivande boende i Brf Klätterträdet efterfrågade ytor för socialt umgänge och avkoppling, med fokus på matlagningsmöjligheter. 

Vardagsrum med utomhusbio
Det s.k. ”vardagsrummet”, en hörnyta med grill, loungemöbler, sittpuffar och projekteringsvägg för filmvisning var särskilt populär. Likaså det den inglasade uterummet med matplatser för 20-25 personer och tillhörande bardel.

Nat Wiwanno (30) och Maria Johannesson (27) har köpt en trea på femte våningen med balkong
och tillgång till den planerade takterrassen:

- Jag ser fram emot att smita upp på takterrassen efter jobbet och lägga mig i solen, berättar Maria. Och grillarna kommer garanterat att användas flitigt, inflikar Nat.

Förverkliga bostadsdrömmar
Brf Klätterträdet, med sin 400 kvm grönskande takterrass, byggs i Kvillebäcken i Göteborg. En ny stadsdel, 5 minuter med spårvagn från Centralstationen, som präglas av ett grönt och hållbart perspektiv. Även om det är ett drygt år kvar till inflyttning var det dags att bli mer konkret kring utformningen av den rymliga takterrassen. Bostadsutvecklaren Veidekke Bostad ville involvera köparna i utformningen:

Idén om att skapa Göteborgs första grönskande takterrass har tilltalat våra lägenhetsköpare, så varför inte involvera dem i utformningen? Det är ju deras bostadsdrömmar som vi försöker förverkliga, säger Kent Haglund, projektledare på Veidekke Bostad och ansvarig för Brf Klätterträdet.

Linda Ekman, landskapsarkitekt på 02Landskap, berättar:

-   Vi har försökt fånga köparnas önskemål och kreativa idéer. Båda förslagen innehåller gott om platser för både små och stora sällskap att laga mat och umgås. En stadig grön ram med planteringar och klätterväxter på skärmar skapar olika avgränsade rum så att många kan nyttja terrassen samtidigt på ett avkopplande vis.

Om Brf Klätterträdet:
Byggherre: Veidekke Bostad AB
Arkitekt: Semrén & Månsson
Landskapsarkitekt: 02Arkitekter
Entreprenör: Veidekke Entreprenad AB
Antal lght: 81
Storlekar från till antal rum och kvm: 2-3 rok
Infyttning (beräknad): Sommaren 2015
Kommun och område: Göteborg, Kvillebäcken
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Bebyggelseform: Lägenhet
Övrigt: Byggs enligt ”Miljöbyggnad Silver”
Övrigt: 400 kvm takterrass som utformas i samråd med köparna

För mer information, vänligen kontakta:
Kent Haglund, Projektledare Veidekke Bostad, Tfn: 0722-32 90 80, kent.haglund@veidekke.se
Fredrik Björnerud, Sälj- & Marknadsansvarig, Tfn:0706-40 60 50, fredrik.bjornerud@veidekke.se

Om Veidekke Bostad
Veidekke Bostad förverkligar bostadsdrömmar – tillsammans med sina kunder och samarbetspartners – genom att utveckla bostäder som både är attraktiva och hållbara ur ett klimatperspektiv. Veidekke Bostad är verksamma i Mälardalen,Västra Sverige och Skåne och ingår i Veidekke-koncernen som är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. www.veidekkebostad.se

Titel Filtyp
gftbycrslvl0lzwmcog5 jpg
kkfi6e2ojhgr9r5naggq jpg
me8xybulfcvxuieknqyr jpg
qgw6nixpilhn9p8sojdn jpg
wpv2moc3sdbfizjgakik jpg