Hon ska göra Veidekke ledande inom hållbarhet

​Det är nu ett drygt år sedan Jimmy Bengtsson tillträdde som ny VD för Veidekke i Sverige. Bolaget växer kraftigt och ambitionerna är stora. Nu tar Hållbarhet och HMS (hälsa, arbetsmiljö, säkerhet) plats i Sveriges ledning genom HR-chefen Kristin Linus.

Hon ska göra Veidekke ledande inom hållbarhet

Det är nu ett drygt år sedan Jimmy Bengtsson tillträdde som ny VD för Veidekke i Sverige. Bolaget växer kraftigt och ambitionerna är stora. Nu tar Hållbarhet och HMS (hälsa, arbetsmiljö, säkerhet) plats i Sveriges ledning genom HR-chefen Kristin Linus.

- Vi befinner oss i en kraftig tillväxt, där vårt arbete med hållbarhet och säkerhet är oerhört viktigt. Det är därför ett måste att ha kompetensen även på Sverigenivå, säger Jimmy Bengtsson VD Veidekke Sverige. Med Kristins fantastiska förmåga att organisera och driva komplexa frågor får vi extra styrka till vår satsning.

Veidekke växer kraftigt och med sina drygt 1700 medarbetare och en omsättning på ca 10 miljarder (2016) är man idag den fjärde största kompletta entreprenören i Sverige. VD Jimmy Bengtsson påminner igen om Veidekkes offensiva ambitionerna, när han konstaterar:

- Vi vill förnya branschen. Med Veidekkes involverande angreppssätt, ska vi ta en stark position inom innovation och hållbarhet, fortsätter han. Målet är inte att bli störst. Det är att bli bäst. Nu står vi än bättre rustade för den resan.

Ansvaret för att driva Hållbarhet och HMS-frågorna inom Veidekke tillfaller Kristin Linus, nuvarande HR-chef för Sverige. Kristin har sedan 2014 ansvarat för att vidareutveckla företagets HR-arbete så att man ska stå väl rustad för kraftig tillväxt på en marknad med hård konkurrens.

- Vi har redan idag ett stort fokus på hållbarhet och HMS, berättar Kristin Linus. Jag hoppas kunna vara en katalysator och tillsammans med mina kollegor bidra till att Veidekkes arbete för ett hållbart samhälle och ett hållbart arbetsliv blir ledande i branschen, fortsätter hon.

För vidare frågor:

Jimmy Bengtsson, VD Veidekke Sverigs, 0705-37 91 10 jimmy.bengtsson@veidekke.se

Kristin Linus, HR Veidekke Sverige, 0703-791903, Kristin.linus@veidekke.se

Kristina Andreasson, Kommunikationschef Veidekke Sverige, 0725-16 99 63, Kristina.andreasson@veidekke.se

Titel Filtyp
krnuyx8bkmdggvf2lgxv jpg