Imorgon får Huddinge ett eget Drömplank

Ett Drömplank där alla som vill kan få fundera, fantisera och uttrycka sina bostadsdrömmar. Det är vad Huddinge får imorgon på första spadtaget av Huddinges allra första flerbostadshus med gemensam takterrass. Drömplanket är Veidekke Bostads tolkning av ett fenomen som spridits över hela världen och som nu kommer till Huddinge och markerar startskottet för omvandlingen av Storängens industriområde

Sjödalsterrassen terrass lounge

Ett Drömplank där alla som vill kan få fundera, fantisera och uttrycka sina bostadsdrömmar. Det är vad Huddinge får imorgon på första spadtaget av Huddinges allra första flerbostadshus med gemensam takterrass. Drömplanket är Veidekke Bostads tolkning av ett fenomen som spridits över hela världen och som nu kommer till Huddinge och markerar startskottet för omvandlingen av Storängens industriområde.


Drömplanket kommer till Huddinge
Någon ville bo med kungen, en annan med en italienare och Ragnar Unge, vd Miljömärkning Sverige som bl.a. ansvarar för Svanen, ville bo i en Svanenmärkt värld. Detta var några av de bostadsdrömmar som dök upp när Veidekke Bostad involverade kringboende med sitt Drömplank i Huddinge hösten 2014. På fredag återvänder Drömplanket till Huddinge och sätts upp på Sjödalsvägen.

Hur vill Huddingebon bo?
Drömplanket är Veidekke Bostads tolkning av ett fenomen som har spridits över hela världen och startade då Candy Chang i februari 2011 skrev ”Before I die I want to...”på ett övergivet hus i New Orleans. Originaltexten har i Veidekke Bostads tolkning blivit ”Innan jag dör vill jag bo…”.

Med Drömplanket vill vi involvera våra köpare och Huddingeborna och ge dem möjligheten att uttrycka sina bostadsdrömmar. Vi har en förhoppning om att kunna ta med oss resultatet in i kommande projekt, säger Cecilia Sahlström, Projektutvecklare på Veidekke Bostad.

Nya Svanenmärkta bostäder med gemensam takterrass
Nu inleds omvandlingsarbetet av Storängens industriområde och först ut är Veidekkes kvarter Brandstegen och bostadsprojektet Sjödalsterrassen. På fredag tar man första spadtaget för 194 nya Svanenmärkta lägenheter på Sjödalsvägen. Det nya stadskvarteret kommer att blandas med lokaler, grönska och inbjuda till en aktiv fritid för en modern livsstil.

- Huddinge växer som aldrig förr och det känns fantastiskt kul att sätta spaden i marken för 194 nya lägenheter. Ett viktigt steg i utvecklingen av Storängen som ska bli en ny attraktiv stadsdel för 10 000 Huddingebor som kommer att bo nära kollektivtrafik, naturområden och Huddinge centrum, säger Daniel Dronjak, Kommunstyrelsens ordförande (M)

Media är välkomna till det första spadtaget och invigningen av Huddinges ”Drömplank”. Här kommer bland annat följande personer delta:

  • Daniel Dronjak (M) - Kommunstyrelsens ordförande i Huddinge,
  • Ragnar Unge - VD, Miljömärkning Sverige, ansvarar för Svanenmärkning i Sverige,
  • Cecilia Sahlström - Projektutvecklare, Region Mälardalen, Veidekke Bostad,
  • Per-Martin Eriksson - VD, Veidekke Bostad.


När:
Fredag, 29/1, 13:00-14:30.
Var: Sjödalsvägen 25, Huddinge.
Planket kommer att finnas på plats från och med fredag och två veckor framåt.

Fakta om konceptet ”Before I die...”
Candy Chang bor i New Orleans och arbetar med det offentliga rummet och hur människor möts.
År 2011, efter att hon förlorat en närstående, målade hon väggen på ett övergivet hus med kalkfärg. På väggen skrev hon sedan orden ”Before I die I want to...”. och lämnade kritor för att förbipasserande skulle kunna fylla i vad de vill åstadkomma, uppleva och uppnå innan de dör.
Idén blev en enorm succé och har sedan dess spridit sig till mer än 300 väggar i över 50 länder runt om i världen. http://beforeidie.cc/


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Cecilia Sahlström, Projektutvecklare, Region Mälardalen, Veidekke Bostad
E-post: cecilia.sahlstrom@veidekke.se
Tel: 072-216 27 22

Per-Martin Eriksson, VD, Veidekke Bostad
E-post: per-martin.eriksson@veidekke.se
Tel: 070-598 56 51

Om Veidekke Bostad
Veidekke Bostad förverkligar bostadsdrömmar – tillsammans med våra kunder och samarbetspartners – genom att utveckla bostäder som både är attraktiva och hållbara ur ett klimatperspektiv. Vi är verksamma i Mälardalen, Västra Sverige och Skåne och ingår i Veidekke-koncernen som är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. Läs mer på veidekkebostad.se

Om Sjödalsterrassen
Drömmen om en oas nära centrum förverkligas i Sjödalsterrassen. I helt nya stadskvarter bygger vi 194 nya Svanenmärkta bostadsrättslägenheter om 1-5 rok. Vår ambition är att skapa en plats där energi och lugn går hand i hand. En plats där det är lätt att leva, umgås och må bra med familj och vänner. Ett boende i Sjödalsterrassen erbjuder ett stort utbud av livskvalitet. Alla lägenheter får en uteplats eller balkong. Här finns både garage för cyklar och bilar. Uppe på taket skapar vi en riktigt härlig oas i form av en takterrass där det finns utekök med grill, matplatser, sittgrupper, något som är unikt för nyproduktion i Huddinge. På innergården är fokus på lek för de allra minsta men också avkopplingför vuxna. Läs mer på http://www.sjodalsterrassen.se

Om Svanen
Svanen är det officiella miljömärket som regeringarna i Norden har tagit fram och drivs på uppdrag av regeringen, utan bransch- eller vinstintresse. Svanen är ett av Sveriges mest kända varumärken, hela 96 procent av alla vuxna i Sverige känner till varumärket.
Mer om Svanenmärkta hus: http://www.svanen.se/Foretag/Kriterier/kriterie/?productGroupID=85001

Titel Filtyp
amhrcgryhtnhbmvgcvd9 jpg
fxoqbkdvt6rzwnpmttvb jpg
ganyczavvfqcj2dnpv4t jpg
irnidw8mvllymy02nffv jpg
osgzahrj6hkvwlttn0iz jpg
y1qgsxoyost8oxfoaaev jpg