Imorgon får Kallhällsparken i Järfälla ett eget Drömplank

Ett Drömplank där alla som vill kan få fundera, fantisera och uttrycka sina bostadsdrömmar. Det är vad Kallhäll får imorgon på första spadtaget i projektet Kallhällsparken, där vi uppför 86 stycken Svanenmärkta bostadsrättslägenheter. Drömplanket är Veidekke Bostads tolkning av ett fenomen som spridits över hela världen och som nu kommer till Kallhäll.

Before I die...

Ett Drömplank där alla som vill kan få fundera, fantisera och uttrycka sina bostadsdrömmar. Det är vad Kallhäll får imorgon på första spadtaget i projektet Kallhällsparken, där vi uppför 86 stycken Svanenmärkta bostadsrättslägenheter. Drömplanket är Veidekke Bostads tolkning av ett fenomen som spridits över hela världen och som nu kommer till Kallhäll.

Drömplanket kommer till Kallhäll
Någon ville bo med kungen, en annan med en italienare och Ragnar Unge, VD, Miljömärkning Sverige som bl.a. ansvarar för Svanen, ville bo i en Svanenmärkt värld. Detta är några av de bostadsdrömmar som dykt upp på Veidekkes Drömplank runt om i Stockholm under 2015. På tisdag kommer Drömplanket till Kallhäll för första gången och sätts upp i anslutning till bostadsprojektet Kallhällsparken.

Hur vill Kallhällsbon bo?
Drömplanket är Veidekke Bostads tolkning av ett fenomen som har spridits över hela världen och startade då stadsplaneraren Candy Chang i februari 2011 skrev ”Before I die I want to...”på ett övergivet hus i New Orleans. Originaltexten har i Veidekke Bostads tolkning blivit ”Innan jag dör vill jag bo…”.

Med Drömplanket vill vi involvera våra köpare och Kallhällsborna och ge dem möjligheten att uttrycka sina bostadsdrömmar. Vi har en förhoppning om att kunna ta med oss resultatet in i kommande projekt, säger Filip Borgelin, Projektutvecklare på Veidekke Bostad.

Nya Svanenmärkta bostäder
Nu inleds omvandlingsarbetet att ansluta Kallhällsparkens fina grönområden till ett rofyllt bostadsprojekt, där de boende kommer kombinera parkens lugn med ett av Kallhälls mest centrala läge – nära kommunikationer, friluftsliv, butiker och annat som gör livet bekvämt. På tisdag tar man första spadtaget för 86 nya Svanenmärkta lägenheter, samt ett LSS-boende om 6 lägenheter.

Media är välkomna till det första spadtaget och invigningen av Kallhälls ”Drömplank”. Här kommer bland annat följande personer delta:

  • Filip Borgelin - Projektutvecklare, Region Mälardalen, Veidekke Bostad,
  • Claes Thunblad - Kommunstyrelsens ordförande i Järfälla,
  • Ragnar Unge - VD, Miljömärkning Sverige, ansvarar för Svanenmärkning i Sverige,
  • Per-Martin Eriksson - VD, Veidekke Bostad.
  • Johan Alte – Hållbarhetschef, Veidekke Entreprenad.


När:
Tisdag 26/4, kl. 10:45-12:15.
Var: Kallhällsparken, infart från Ulvsättravägen 3, Järfälla.
Planket kommer att finnas på plats från och med tisdag och 2 veckor framåt.

Fakta om konceptet ”Before I die...”
Candy Chang bor i New Orleans och arbetar med det offentliga rummet och hur människor möts.
År 2011, efter att hon förlorat en närstående, målade hon väggen på ett övergivet hus med kalkfärg. På väggen skrev hon sedan orden ”Before I die I want to...”. och lämnade kritor för att förbipasserande skulle kunna fylla i vad de vill åstadkomma, uppleva och uppnå innan de dör. Idén blev en enorm succé och har sedan dess spridit sig till mer än 300 väggar i över 50 länder runt om i världen. http://beforeidie.cc/


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Filip Borgelin
Projektutvecklare, Region Mälardalen, Veidekke Bostad
E-post: filip.borgelin@veidekke.se
Tel: 072-718 81 28

Per-Martin Eriksson
VD, Veidekke Bostad
E-post: per-martin.eriksson@veidekke.se
Tel: 070-598 56 51

Om Veidekke Bostad
Veidekke Bostad förverkligar bostadsdrömmar – tillsammans med våra kunder och samarbetspartners – genom att utveckla bostäder som både är attraktiva och hållbara ur ett klimatperspektiv. Vi är verksamma i Mälardalen, Västra Sverige och Skåne och ingår i Veidekke-koncernen som är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. Läs mer på veidekkebostad.se

Om Kallhällsparken
I hjärtat av Kallhäll växer nya Kallhällsparken fram. Veidekke planerar att bygga bostadsrättslägenheter fördelade i fem hus. Totalt kommer projektet omfatta två bostadsrättsföreningar om preliminärt ca 150 bostäder. Parkläget erbjuder en inbjudande och grön miljö där både omgivningen och de nya husen kommer präglas av det gröna.
www.Kallhallsparken.se

Om Svanen
Svanen är det officiella miljömärket som regeringarna i Norden har tagit fram och drivs på uppdrag av regeringen, utan bransch- eller vinstintresse. Svanen är ett av Sveriges mest kända varumärken, hela 96 procent av alla vuxna i Sverige känner till varumärket.
Mer om Svanenmärkta hus: http://www.svanen.se/Foretag/Kriterier/kriterie/?productGroupID=85001

Datum Titel Filtyp
0001-01-01 amhrcgryhtnhbmvgcvd9 jpg