Inflyttningsfest för Göteborgs nya stadsdel

Göteborgs nya stadsdel Kvillebäcken bjuder in till inflyttningsfest onsdagen den 27 februari. Först ut att befolkas av Kvillebor är Veidekke Bostads hus Brf Cyklisten.

Kvillebäcken växer fram

Göteborgs nya stadsdel Kvillebäcken bjuder in till inflyttningsfest onsdagen den 27 februari. Först ut att befolkas av Kvillebor är Veidekke Bostads hus Brf Cyklisten.

Kvillebäcken är en ny stadsdel som nu växer fram i centrala Göteborg – och en viktig satsning för Göteborg. Den nya stadsdelen är första etappen i planen att förvandla Backaplansområdet till en del av Göteborgs city. Stadens centrum kommer under de närmsta åren att breda ut sig över älven och hela området från Ringön till Vågmästareplatsen förnyas. I Kvillebäcken kommer 2000 nya lägenheter att samsas med kontor, butiker, restauranger, daghem och en rad andra verksamheter när området är fullt utbyggt om 5-6 år.

Veidekke Bostads hus, Brf Cyklisten, är först ut att befolkas av Kvillebor. Något som byggkonsortiet firar med en inflyttningsfest för både nyinflyttade, grannar och andra nyfikna.

– Vi har väntat på vår nya bostad i snart två och det känns gött att äntligen få flytta in. Jag är själv uppvuxen på Hisingen och valde Kvillebäcken bland annat för det centrala läget. Allt finns på nära räckhåll här. Både närhet till grönområden, kollektivtrafik och till shopping, säger Johan Gustafsson en av köparna i Veidekkes hus i Kvillebäcken.

Den nya stadsdelen har gröna förtecken och har fått bidrag från Delegationen Hållbara Städer för flera av de miljösatsningar som görs. Alla bostadsutvecklare har också skrivit under ett Kvillebäcksfördrag för att manifestera det gemensamma åtagandet att utveckla området till en socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbar stadsdel.

– Kvillebäcken är ett område med framtiden för sig och vi är stolta över att kunna välkomna de första Kvilleborna i vårt hus. Extra stolta är vi över stadsdelens miljöengagemang, något som vi på Veidekke jobbar aktivt med, säger Veidekke Bostads Regionchef Olof Olausson.

Mellan 15.00 -19.00 kommer bland annat Kvartersodlats café ha öppet och livemusik att spelas. Kl 16.30 öppnas dessutom visningslägenheter för de som vill kika in i de nybyggda husen.

För intervju med nyinflyttad Kvillebo (intervjuer ges även på plats mellan 15.00-16.00) kontakta: Johan Gustafsson Tel: 0727-40 38 04

Veidekkes hus Brf Cyklisten hittar ni på Rundbäcksgatan 1-5 (följ skyltning från Färgfabriksgatan.) Välkomna att besöka våra visningslägenheter (4 rok och 2 rok) på Rundbäcksgatan 5, kl 16.30-19.00.


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Olof Olausson, Regionchef Väst, Veidekke Bostad
Tfn: 076-1264045

Kent Haglund, projektledare, Veidekke Bostad
Tfn: 072-2329080

Om Veidekke Bostad
Veidekke Bostad förverkligar bostadsdrömmar – tillsammans med våra kunder och samarbetspartners – genom att utveckla bostäder som både är attraktiva och hållbara ur ett klimatperspektiv. Vi är verksamma i Mälardalen, Västra Sverige och Skåne och ingår i Veidekke-koncernen som är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag.
Läs mer på: www.veidekkebostad.se

Om Kvillebäcken


Kvillebäcken är en helt ny stadsdel i Göteborg. Totalt ska 2000 nya lägenheter byggas. Visionerna för Kvillebäcken är att skapa en levande stadsdel där mötet mellan människor står i fokus och där invånarna kan leva klimatsmart. Allt endast 6 minuter från Brunnsparken. Nya Kvillebäcken byggs av ett byggkonsortium bestående av Bostadsbolaget, Derome, HSB Göteborg, Ivar Kjellberg, NCC, Veidekke, Wallenstam och Älvstranden utveckling. Nya Kvillebäcken är det första området som byggs utifrån Göteborgs stads nya och tuffa miljökrav. 
Läs mer på www.kvillebäcken.se

Titel Filtyp
bngkbcsrpnhatx0qwh1f jpg
cwhvch2oxgtwdhtfkiwl jpg
dlfz9zrsclp2ynqhqevi jpg
v26mk5ia63adlpfbdjgp jpg