"Innan jag dör vill jag bo i ett Svanenmärkt Malmö"

Någon vill bo i en industrilokal, en annan vill ha en avfallskvarn i köket och Ragnar Unge, VD för Svanen, vill bo i ett Svanenmärkt Malmö. Bostadsdrömmarna duggade tätt när Veidekke Bostad idag satte upp Malmös alldeles egna drömplank vid första spadtaget av Skånes första Svanenmärkta flerbostadshus, Brf Barcelona.

Åsa Ekman, köpare i Brf Barcelona, Ragnar Unge, vd Svanen, Claes Jeppsson, Regionchef Veidekke Bostad och Milan Obradovic, Kommunalråd i Malmö, skrev först på drömplanket. Foto: Joachim Wall.

Någon vill bo i en industrilokal, en annan vill ha en avfallskvarn i köket och Ragnar
Unge, VD för Svanen, vill bo i ett svanenmärkt Malmö. Bostadsdrömmarna duggade
tätt när Veidekke Bostad idag satte upp Malmös alldeles egna drömplank vid första
spadtaget av Skånes första Svanenmärkta flerbostadshus, Brf Barcelona.

Ett drömplank, en plats där alla som vill kan få fundera, fantisera och drömma. Det är vad Malmö fick idag vid första spadtaget av Skånes allra första Svanenmärkta flerbostadshus, Brf Barcelona som utvecklas av Veidekke Bostad. Konceptet, som uppmanar människor att dela sina personliga drömmar i det offentliga rummet, har spridit sig över hela världen och har nu nått Malmö – och debatten kring boende. ”Innan jag dör vill jag bo...”.

Hur vill Malmöbon bo?
Bostadsutvecklaren Veidekke har valt att använda konceptet och byggplatsen för att ta reda på vad människor i Malmö har för bostadsdrömmar: 

 – Med drömplanket vill vi involvera våra köpare och Malmöborna och ge dem möjligheten att uttrycka sina bostadsdrömmar. Vi har en förhoppning om att kunna ta med oss resultatet in i kommande bostadsprojekt, säger Håkan Otterström, Projekt och affärsutvecklare på Veidekke Bostad.

Drömplanket är ett fenomen som har spridits över hela världen och startade då Candy Chang i
februari 2011 skrev på ett övergivet hus i New Orleans. ”Before I die I want to...” har i Veidekke Bostads tolkning blivit ”Innan jag dör vill jag bo…”.

Svanen tror på efterföljare
En av dem som var på plats vid första spadtaget idag var Ragnar Unge, vd Miljömärkning Sverige som ansvarar för Svanen och EU Ecolabel: 

– Det behövs fler framsynta bostadsutvecklingsföretag som Veidekke Bostad som gör det möjligt att ställa om till ett hållbart byggande. Det är nödvändigt om vi ska nå miljömål, som till exempel Malmö stads mål om att energianvändningen ska sänkas med minst 20 procent per person fram till 2020, säger Ragnar Unge och fortsätter:

 – Skåne får snart sitt första Svanenmärkta flerbostadshus och det blir säkert många efterföljare. Regionen verkar sjuda av intresse för hållbar stadsutveckling.

Invigningstalade gjorde även:

Milan Obra­dovic, Kommunalråd i Malmö med ansvar för boende
Claes Jeppsson, Regionchef, Veidekke Bostad

Några citat från drömplanket:
Innan jag dör vill jag bo…
…I ett ”miljöhus” i Västra Hamnen (Milan Obradovic, Kommunalråd, Malmö)

…i ett svanenmärkt Malmö (Ragnar Unge, Vd Svanen)
…nybyggt (Claes Jeppsson, Regionchef, Veidekke Bostad)
…i Barcelona (deltagare på första spadtaget)
…med Sony Bengtsson (deltagare första spadtaget)
…i en industrilokal (deltagare första spadtaget)
…i en 60-tals villa med mitt hjärta (deltagare första spadtaget)

Var: Korsningen Lilla Varvsgatan/Östra Varvsgatan, Västra Hamnen, Malmö

Följ Veidekke Bostads drömplank på Instagram: #bostadsdröm

Drömplanket finns på plats from idag och två veckor framåt.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Håkan Otterström, Projekt- och affärsutvecklare, Veidekke Bostad
E-post: hakan.otterstrom@veidekke.se, Tel: 070-5631104

Claes Jeppsson, Regionchef, Veidekke Bostad
E-post: claes.jeppsson@veidekke.se, Tel: 070-2055125

Om Veidekke Bostad
Veidekke Bostad förverkligar bostadsdrömmar – tillsammans med våra kunder och samarbetspartners – genom att utveckla bostäder som både är attraktiva och hållbara ur ett klimatperspektiv. Vi är verksamma i Mälardalen, Västra Sverige och Skåne och ingår i Veidekke-koncernen som är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. Läs mer på www.veidekkebostad.se

Om Brf Barcelona
För dig som trivs med Malmös storstadsliv och vill kunna fånga solen på hemmaplan. Ett hus nära
havet med detaljer inspirerade av den populära metropolen Barcelona. Huset kommer att rymma 72 lägenheter i storlekarna 1-4 rum och kök. De ljusa bostäderna är planerade så att det finns gott om plats att bjuda hem vänner, det gäller även om du väljer någon av de mindre lägenheterna. Läs mer på www.brfbarcelona.se

Om Svanen
Svanen är det officiella miljömärket som regeringarna i Norden har tagit fram och drivs på uppdrag av regeringen, utan bransch- eller vinstintresse. Svanen är ett av Sveriges mest kända varumärken, hela 96 procent av alla vuxna i Sverige känner till varumärket.

Mer om Svanenmärkta hus: http://www.svanen.se/Foretag/Kriterier/kriterie/?productGroupID=85001

Titel Filtyp
aa04aacqcycvcchssars jpg
fnswf42iablwpw1fk7db jpg
lm7y5xrmke9xtdfzicqq jpg
lncmygmolevt1xurmn4b jpg
opqdc91dqmrr0u3tbog8 jpg
salz4vv0y4x80czxqc87 jpg
vize99utvk4kcp4vbo5p jpg
yw5sbgpvbozljb7cxoav jpg