”Innan jag dör vill jag bo Svanenmärkt”

Någon vill bo vid havet, en annan med strålande kvällssol, en tredje med utsikt över Mälaren, en fjärde i Paris. Bostadsdrömmarna duggade tätt när Veidekke Bostad satte upp Bredängs alldeles egna Drömplank vid första spadtaget av de Svanenmärkta lägenheterna i Brf Mälartrion.

”Innan jag dör vill jag bo Svanenmärkt”

Ett Drömplank, en plats där alla som vill kan få fundera, fantisera och drömma. Det är vad Bredäng fick vid första spadtaget av Bredängs allra första Svanenmärkta flerbostadshus, Brf Mälartrion, som utvecklas av Veidekke Bostad. Konceptet, som uppmanar människor att dela sina personliga drömmar i det offentliga rummet, har spridit sig över hela världen och har nu nått Bredäng – och debatten kring boende. ”Innan jag dör vill jag bo...”.

”Jag skulle själv vilja bo i ett Svanenmärkt hus någon gång. Då skulle jag, precis som de boende i Bredäng, få bo energisnålt i en bostad med sunda material och gott inneklimat. Veidekke tar nu glädjande på sig ansvaret att bygga Brf Mälartrion enligt våra kriterier, något vi ska kontrollera under hela byggprocessen.” Säger Ragnar Unge, VD på Miljömärkning Sverige som ansvarar för Svanen.

”Stockholm växer, inflyttningen är stor, samtidigt som bostadsbyggandet har halkat efter. Många Stockholmare står alltför långt från drömmen om en egen bostad. 2030 räknar vi med att Stockholm har växt med en tredjedel. För att möta dessa behov är vårt mål att bygga 40000 nya bostäder fram till 2020”, säger Roger Mogert, Stadsbyggnads- och kulturborgarråd, Stockholms Stad,

Hur vill Bredängsbon bo?
Bostadsutvecklaren Veidekke har valt att använda konceptet och byggplatsen för att ta reda på vad människor i Bredäng har för bostadsdrömmar:

”Med drömplanket vill vi involvera våra köpare och Bredängsborna och ge dem möjligheten att uttrycka sina bostadsdrömmar. Vi har en förhoppning om att kunna ta med oss resultatet in i kommande projekt.” säger Filip Borgelin, Projektutvecklare på Veidekke Bostad.

Drömplanket är ett fenomen som har spridits över hela världen och startade då Candy Chang i februari 2011 skrev på ett övergivet hus i New Orleans. ”Before I die I want to...” har i Veidekke Bostads tolkning blivit ”Innan jag dör vill jag bo…”.

Invigningstalade gjorde:
Roger Mogert, Stadsbyggnads- och kulturborgarråd, Stockholms Stad.
Ragnar Unge, VD på Miljömärkning Sverige som ansvarar för Svanen och EU Ecolabel
Per-Martin Eriksson, VD, Veidekke Bostad
Johan Alte, Hållbarhetschef, Veidekke Entreprenad

Citat från drömplanket:
Innan jag dör vill jag bo…
...med utsikt över Mälaren
...vid havet
…på min vingård
…i en Veidekkebostad
…svanenmärkt
…i Paris

Var: Ålgrytevägen 23, Bredäng
Drömplanket finns på plats två veckor framåt.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Filip Borgelin
Projektutvecklare, Veidekke Bostad
E-post: filip.borgelin@veidekke.se
Tel: 072-7188128

Per-Martin Eriksson
VD, Veidekke Bostad
E-post: per-martin.eriksson@veidekke.se
Tel: 070-598 56 51

Fakta om konceptet ”Before I die...”
Candy Chang bor i New Orleans och arbetar med det offentliga rummet och hur människor möts.

År 2011, efter att hon förlorat en närstående, målade hon väggen på ett övergivet hus med kalkfärg. På väggen skrev hon sedan orden ”Before I die I want to...”. och lämnade kritor för att förbipasserande skulle kunna fylla i vad de vill åstadkomma, uppleva och uppnå innan de dör.

Idén blev en enorm succé och har sedan dess spridit sig till mer än 300 väggar i över 50 länder runt om i världen. http://beforeidie.cc/


Om Veidekke Bostad
Veidekke Bostad förverkligar bostadsdrömmar – tillsammans med våra kunder och samarbetspartners – genom att utveckla bostäder som både är attraktiva och hållbara ur ett klimatperspektiv. Vi är verksamma i Mälardalen, Västra Sverige och Skåne och ingår i Veidekke-koncernen som är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. Läs mer på veidekkebostad.se

Fakta om Brf Mälartrion, Bredäng
110 lgh fördelat på tre hus och med gemensam gård och garage. 
1 rok: 24 st
2 rok: 57 st
3 rok: 17 st
4 rok: 12 st
30,5-91,5 kvm.
Pris 1575000-4200000kr
Byggstart hösten 2015
Inflyttning, preliminärt våren 2017
Läs mer på http://www.malartrion.se

Om Svanen
Svanen är det officiella miljömärket som regeringarna i Norden har tagit fram och drivs på uppdrag av regeringen, utan bransch- eller vinstintresse. Svanen är ett av Sveriges mest kända varumärken, hela 96 procent av alla vuxna i Sverige känner till varumärket.
Mer om Svanenmärkta hus: http://www.svanen.se/Foretag/Kriterier/kriterie/?productGroupID=85001

Titel Filtyp
agwnpw7hdvwaj4xpqbaa jpg
o3n9bbf6ncczalse8gq1 jpg