Invånarna i Lomma centrum blir fler

I dagarna är det dags för de första inflyttningarna i det nya havsnära kvarteret Lomma Läge vid korsningen Hamntorget och Strandvägen. Området, som är utvecklat av Veidekke Bostad, består av både gatuhus och lägenheter och först ut att få nycklarna till sina nya hem blir köparna av gatuhusen.

Invånarna i Lomma centrum blir fler

I dagarna är det dags för de första inflyttningarna i det nya havsnära kvarteret Lomma Läge vid korsningen Hamntorget och Strandvägen. Området, som är utvecklat av Veidekke Bostad, består av både gatuhus och lägenheter och först ut att få nycklarna till sina nya hem blir köparna av gatuhusen.

Lommaborna hade sedan länge vant sig vid att centrum såg ut som en stor byggarbetsplats. Ett av de sista hålen att täppa igen låg mellan kommunhuset och Fladängskolan, i korsningen Strandvägen och Hamntorget. Äran att få bygga det nya kvarteret fick bostadsutvecklaren Veidekke Bostad. Byggandet kom igång för ungefär ett år sedan och under 2016 är det nya centrala bostadsområdet bestående av både lägenheter och gatuhus färdigställt. Inflyttningarna startar redan nu i januari och fortsätter enligt preliminär tidsplan fram till oktober när de sista köparna får nycklarna till sina nya hem.

Ännu fler affärer i centrum
Det nya bostadskvarteret rymmer 37 lägenheter, 22 gatuhus och ett antal lokaler på första våningen avsedda för affärsverksamhet.
–Tomten är en mycket viktig del av Lommastråket som sträcker sig från Vegagatan i söder till Tullhustorget i norr. Vår vision är att fylla stråket med service, handel och upplevelser. Ett stråk där man kan träffas över en bit mat eller en fika, handla i små unika butiker med ett annorlunda utbud och ta del av kulturutbud för små och stora, säger Anders Berngarn, kommunstyrelsens ordförande.
– Veidekke Bostad är väldigt stolta över att ha fått förtroendet att vara en del av denna vision, säger Jeanna Löwenhielm Toth, projektutvecklare på Veidekke Bostad, och fortsätter:
– Vårt kvarter är en naturlig fortsättning på de bostäder och detaljhandel som redan byggts. Vi har velat tillföra Lomma med en mysig, pittoresk småskalighet men med en mer stram stadsmässig känsla ut mot Hamntorget som passar bra in i den befintliga bebyggelsen.

Välplanerade gatuhus och Svanenmärkta lägenheter
I det nya kvarteret bor man antingen i gatuhus eller lägenhet. Gatuhusen består av två till tre plan. Planlösningen är planerad för att passa hela familjen med kök och vardagsrum på entréplan och sovrum på våningsplan 2. De som valt att inreda vinden får ytterligare ett sällskapsrum på plan 3. Kvarterets lägenheter byggs längs med Hamntorget och Strandvägen. När flerbostadshuset står färdigt blir detta Lommas första Svanenmärkta lägenheter och ett av de första av sitt slag i hela Skåne.
– Lägenheterna varierar mellan 2 till 5 rum och kök. Vi har försökt gå bort från standardiserade planlösningar och istället skapa annorlunda och spännande planlösningar som känns helt unika. En del lägenheter har öppet upp i nock och panoramavy ut över Hamntorget vilket gör dem än mer speciella, säger Jeanna Löwenhielm Toth, projektutvecklare på Veidekke Bostad.

Den som är nyfiken på de nya lägenheterna och gatuhusen kan läsa mer på lommaläge.se.


För mer information:
Jeanna Löwenhielm Toth, Projektutvecklare, Region Skåne, Veidekke Bostad AB,
E-post: jeanna.lowenhielmtoth@veidekke.se, Tel: 0761-168416

Charlotta Nilsén, Regionchef, Region Skåne, Veidekke Bostad AB,
E-post: charlotta.nilsen@veidekke.se, Tel: 0706-003087


Om Veidekke Bostad
Veidekke Bostad förverkligar bostadsdrömmar – tillsammans med våra kunder och samarbetspartners – genom att utveckla bostäder som både är attraktiva och hållbara ur ett klimatperspektiv. Vi är verksamma i Mälardalen, Västra Sverige och Skåne och ingår i Veidekke-koncernen som är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. Läs mer på www.veidekkebostad.se

Datum Titel Filtyp
0001-01-01 fppagr8mk03sghyh9yy3 jpg
0001-01-01 jqgtrxhkcgvey6jddw4l jpg