header

Linda Jonsson, ny politiskt sakkunnig för Moderaterna i civilutskottet

​Linda Jonsson, idag analytiker och bostadspolitisk expert på Veidekke Sverige, tillträder den 1 januari 2020 en tjänst hos Moderaterna i Riksdagen. Hon kommer att jobba som politisk sakkunnig i civilutskott och ha särskilt fokus på att utveckla partiets bostadspolitik.

Linda Jonsson, ny politiskt sakkunnig för Moderaterna i civilutskottet

Linda Jonsson, idag analytiker och bostadspolitisk expert på Veidekke Sverige, tillträder den 1 januari 2020 en tjänst hos Moderaterna i Riksdagen. Hon kommer att jobba som politisk sakkunnig i civilutskott och ha särskilt fokus på att utveckla partiets bostadspolitik.

Linda har arbetat på Veidekke i drygt 3,5 år med fokus på omvärldsanalys och bostadspolitik. Hon har varit redaktör för bostadspolitik.se och har tillsammans med Lennart Weiss också medverkat i framtagandet av Veidekkes marknadsanalyser och bostadspolitiska rapporter.

– Linda har haft en fantastisk utvecklingskurva under sina år på Veidekke och har på kort tid etablerat sig som en av bostadsbranschens tongivande röster men i tillägg är Linda också en entusiasmerande och ambitiös kollega, säger Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke Sverige.

– Moderaterna är att gratulera till en fin-fin rekrytering och jag hoppas givetvis att värvningen av Linda signalerar en seriös ambition att utveckla partiets bostadspolitik, tillägger Lennart Weiss.

Under 2019 har Linda Jonsson också skrivit två egna rapporter ”Från folkhem till drömhem, tid för en liberal bostadspolitik” samt ”Från nyanländ till hemlös, en rapport om den nya hemlöshetens utmaningar”.

– Dessa år på Veidekke har betytt otroligt mycket för mig. Lennart har inte enbart fungerat som min chef utan också som min mentor. Jag har lärt mig mycket om både branschen och politik vilket jag är väldigt tacksam för, säger Linda Jonsson, analytiker och bostadspolitisk expert på Veidekke Sverige.


För mer information:

Lennart Weiss, kommersiell direktör, Veidekke Sverige, tfn 070-521 37 81
Kristina Andreasson, kommunikationschef, Veidekke Sverige, tfn 070-516 99 63
Linda Jonsson, analytiker och bostadspolitisk expert, Veidekke Sverige, tfn, 070-561 21 47

Titel Filtyp
em7guaaaknluimccj8ja jpg
mmymg9ae89jvldu08hzy jpg