Miljösmart STF hotell & vandrarhem invigt i Göteborg

I ett av Göteborgs bästa handelslägen endast tre minuter från stationen invigdes den 28 mars STFs nya hotell och vandrarhem. Veidekke har på uppdrag av Vasakronan byggt om de ytor som bland annat rymde det Östtyska konsulatet till 102 moderna rum med smarta lösningar.

Miljösmart STF hotell & vandrarhem invigt i Göteborg

De 102 rummen består av dubbelrum, familjerum och tre sviter, alla med dusch och wc. Lobbyn är en öppen yta med en restaurang/butik med svenska smaker, där man ska kunna äta och ta ett sig glas vin. Det finns även ett gästkök för de gäster som vill ta med egen mat och ett klotterplank med personliga tips om allt vad staden har att erbjuda.

Varje våningsplan representerar en del av Sverige i både möbler, fototapeter och ljud. Gästen får själv välja om den skall bo i södra, mellersta eller norra Sverige. I de flesta av rummen finns det smarta nerfällbara sängar om man vill sova fler i samma rum och en speciallampa med många eluttag så att alla kan ladda samtidigt. I trappan kan man följa STFs 129 åriga historia med bilder och citat från STFs årsböcker och publikationer. Lobbyn är en hyllning till Göteborg med fina fotegenlyktor, klippor, lokal mat och hyllor byggda av backar från Partihallarna i Göteborg.

Blockchef Linus Hjort från Veidekke berättar, - Det känns jätteroligt att ha fått vara med och bidra till förvandlingen från det gamla kontoren till ett fashionabelt hotell och vandrarhem. Vi har bland annat gjort nya installationer med en 100 meter lång installationsgång till ett nytt fläktrum på taket.  När bygget påbörjades var hotellet bara ett tomt betongskal där vi rev betongfasaden och byggde nya putsade utfackningsväggar. Under projektet har vi haft kontinuerliga möten med hotellchefer och dess arkitekter, allt för att tillsammans kunna förverkliga STFs vision. Resultatet skapar en känsla där man funderar på om inte hemma är bra men borta är bäst.

Vasakronans höga krav inom klimat- och miljöområdet har säkerställts genom att projektet klassats enligt LEED. Målet är att halvera energianvändningen i den ombyggda fastigheten. STF hotell och vandrarhem är miljöcertifierat enligt Green key, en miljömärkning inom logi och konferens.

-Framgångsfaktorn har varit involvering av alla parter med en välfungerande dialog. Vi har haft veckomöten med kund, UE och våra medarbetare där vi har tillvaratagit och tillfört kunskaper som skapat de bästa förutsättningar. Detta har bland annat lett till i att vi är klara två månader innan vad som var planerat med hela ombyggnationen av Kv. Perukmakaren, säger Rickard Gisselgård, projektchef Veidekke Bygg Väst.

STFs hotell och vandrarhem är en del av moderniseringen av kvarteret Perukmakaren i centrala Göteborg. Vasakronan har upphandlat Veidekke Entreprenad i en samverkansentreprenad för att genomföra ombyggnationen där befintliga butiker moderniserats och ett parkeringsdäck med plats för 500 bilar rustas upp.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Christer Carlberg, arbetschef Veidekke Bygg Väst, tel. +46 708232556

Stephan Woodbridge, regionchef Veidekke Bygg Väst, tel. +46 705819720

Åsa Edman, kommunikationschef Veidekke, tel. +46 761264044

Datum Titel Filtyp
0001-01-01 lcgrv96gs9vksizjuhcr jpg
2019-07-25 Vasakronan har upphandlat Veidekke Entreprenad i en samverkansentreprenad för att genomföra moderniseringen av kvarteret Perukmakaren i centrala Göteborg. I ett av Göteborgs bästa handelslägen kommer nya butikslokaler etableras, befintliga butiker rustas upp, ett nytt hotell etableras samt ett parkeringsdäck med plats för 500 bilar moderniseras. Projektet påbörjas i februari 2012. pdf