header

Nu öppnas nya Kvillebäcken upp för allmänheten

Den totala omförvandlingen av området Kvillebäcken till en lummig och inbjudande stadsdel med nybyggda och miljövänliga lägenheter börjar ta form. Veidekke kan nu som första byggbolag öppna upp området för intresserade göteborgare som vill bosätta sig i stadens nya stadsdel. Söndagen den 16 januari öppnas portarna.

Nu öppnas nya Kvillebäcken upp för allmänheten

Den totala omförvandlingen av området Kvillebäcken till en lummig och inbjudande stadsdel med nybyggda och miljövänliga lägenheter börjar ta form.  Veidekke kan nu som första byggbolag öppna upp området för intresserade göteborgare som vill bosätta sig i stadens nya stadsdel. Söndagen den 16 januari öppnas portarna och möjligheten ges för första gången att ta del av det pionjärprojekt i hållbart leverne som skapas sex minuter från Brunnsparken.

- Vi håller på att göra det verkligt. Vi bygger ett visionärt bostadsområde, med fokus på stadsliv, grönska, cykelvägar och gångstråk. Där människor får möjlighet att leva ett liv i en bostad som kapar koldioxidutsläppen med två tredjedelar jämfört med dagens normala byggande, men samtidigt kan bo i vardaglig lyx nära kommunikationer och stadskärnan. Det är en sann glädje att nu kunna öppna upp detta för allmänheten, säger Kent Haglund, projektledare på Veidekke Bostad AB.

Kvillebäcken är ett pilotprojekt för ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart byggande. För att möjliggöra detta skapas ett område med bland annat ”pocket-parker” som är små kvartersnära mötesplatser med ständigt tillgänglig grönska, här finns även fågel- och fjärilsholkar för ett rikt djurliv. Veidekkes miljövänliga lägenheter är allt från studiolägenheter på 38 kvadratmetrar till fyra rum och kök på 101 kvadratmetrar.

- Nu bjuder vi in alla människor som vill slå sig ned i Göteborgs nya stadsdel. Blandningen av bostäder och affärer kommer skapa ett område som är tryggt dygnet runt, och som blir en förebild för Göteborg och Sverige. Stadens vision om en grön lunga som samtidigt inbjuder till ett aktivt stadsliv håller på att bli verklighet, avslutar Kent Haglund.

Försäljningen invigs på söndagen klockan 11:00 på Falkenbergsgatan 3 i Göteborg.

Fakta om nya Kvillebäcken
Nya Kvillebäcken byggs av ett byggkonsortium bestående av Derome, HSB Göteborg, Ivar Kjellberg, NCC, Veidekke, Wallenstam och Älvstranden utveckling. Totalt handlar det om ca 1600 nya lägenheter och av dessa tillhör ca 225 Veidekke. Första inflyttning är beräknad till hösten år 2012.

För mer information vänligen kontakta:
Kent Haglund, projektledare på Veidekke Bostad AB
E-post: kent.hagund@veidekke.se
Tfn: 031-50 56 47
Hemsida: http://veidekkebostad.se/kvillebacken/
Bilder: http://veidekkebostad.se/kvillebacken/bilder/

Titel Filtyp
efwwbwnupk27eflz4qujaw jpg
PDF pdf