header

Ny ledning på Veidekke i Sverige

Mats Nyström har utsetts till VD för Veidekke Sverige. Han kommer närmast från rollen som affärsområdeschef inom Veidekke. Mats Nyström tillträdde sin nya roll den 4 september ef-ter Jimmy Bengtsson, som kliver på rollen som Veidekkes koncernchef. Charlotta Nilsén, nuvarande regionchef inom Veidekke Eiendom Sverige, tar över rollen som affärsområdes-chef efter Mats Nyström.

Mats Nyström, Jimmy Bengtsson & Charlotta Nilsén

Mats Nyström har utsetts till VD för Veidekke Sverige. Han kommer närmast från rollen som affärsområdeschef inom Veidekke. Mats Nyström tillträdde sin nya roll den 4 september efter Jimmy Bengtsson, som kliver på rollen som Veidekkes koncernchef. Charlotta Nilsén, nuvarande regionchef inom Veidekke Eiendom Sverige, tar över rollen som affärsområdeschef efter Mats Nyström.

Mats Nyström har varit affärsområdeschef i Veidekke sedan 2017 och kommer dessförinnan från Skanska, där han ingick i Sverigeledningen.

– Marknadspotentialen för Veidekke i Sverige är stor. Mats initiala uppdrag handlar om att förbättra lönsamheten. Med sin gedigna erfarenhet och sina egenskaper som ledare, är Mats rätt person att ta vår svenska verksamhet till nästa nivå, säger koncernchef Jimmy Bengtsson.

– Jag ser fram emot att leda den svenska verksamheten med lönsam tillväxt och stort fokus på ledarskap, kultur och värderingar. Vi ska vara en attraktiv arbetsgivare och en attraktiv samarbetspartner för våra kunder. Nu ska jag och mina kollegor med kraft både realisera och vidareutveckla lagda strategier, säger Mats Nyström.

I samband med att Mats Nyström blir Sverigechef tar Charlotta Nilsén över rollen som chef för affärsområde Bygg Bostäder. Affärsområdet har som huvudsakligt uppdrag att specialisera och utveckla Veidekkes bostadsbyggande, men utför även omfattande kommersiella projekt i södra och västra Sverige. Charlotta Nilsén kommer närmast från rollen som chef för Veidekke Eiendom Sverige region Riks och har varit på Veidekke sedan hösten 2014. Hon tillträder sin nya roll den 9 september 2019.

– Veidekkes breda verksamhet och involverande arbetssätt ger oss unika möjligheter att hantera de mest komplexa uppdragen och kundbehoven. Lyckas vi nyttja vår samlade kraft har vi en enorm konkurrenskraft. Med mina sexton år på entreprenadsidan och åtta år inom bostadsutveckling har jag byggt upp en förståelse och kunskap för helheten inom samhällsbyggnad. Jag ser mycket fram emot att ta affärsområdet vidare tillsammans med mina kollegor, säger Charlotta Nilsén.

– Charlotta har ett unikt driv och en bred kunskap som kommer att vara värdefull för såväl våra kunder som den interna samverkan mellan Veidekkes affärsområden, säger Mats Nyström.

För mer information, vänligen kontakta:

Jimmy Bengtsson, Koncernchef Veidekke ASA, tel. +46 705 37 91 10

Mats Nyström, Koncerndirektör och VD Veidekke Sverige, tel. +46 705 37 12 60

Charlotta Nilsén, blivande affärsområdeschef Veidekke Bygg Bostäder, tel. +46 706 00 30 87

Titel Filtyp
cbyxtljc9gb2kky5wp1a jpg
ip2hg9eth8s7igwqb05t jpg
uda5lxn7eppt0zdrte4w jpg