header

Premiär för ny stadsdel och Drömplank

En plats där alla som vill kan få fundera, fantisera och drömma. Det är vad Uppsala får idag vid första spadtaget av Veidekkes allra första Svanenmärkta flerbostadshus i Uppsala. Bostadsprojektet i nya stadsdelen Östra Sala Backe heter Brf Längtans Allé och utvecklas av Veidekke Bostad.

Before I die...

Premiär för nya stadsdelen Östra Sala backe
Idag tas första spadtaget för 97 nya bostadsrättslägenheter i Uppsalas nya stadsdel Östra Sala backe. Veidekke Bostad är först ut i den nya stadsdelen och den första etappen. I den första etappen byggs cirka 600 nya bostäder. Boendeformerna varierar i området.

Premiär för drömplanket i Uppsala
Någon ville bo med kungen, en annan med en italienare, och Ragnar Unge, vd Miljömärkning Sverige som ansvarar för Svanen och EU Ecolabel, ville bo i en Svanenmärkt värld. Detta var några av de bostadsdrömmar som dök upp när Veidekke Bostad satte upp sitt uppmärksammade Drömplank i Stockholm första gången. På onsdag kommer Drömplanket för första gången till Uppsala och sätts upp i nya stadsdelen Östra Sala backe i hörnet av Fyrislundsgatan och Gröna gatan, Uppsala.

Hur vill Uppsalabon bo?
"Tillsammans förverkligar vi bostadsdrömmar." Så lyder Veidekke Bostads kundlöfte.

– Med Drömplanket vill vi involvera våra köpare och Uppsalaborna och ge dem möjligheten att uttrycka sina bostadsdrömmar. Vi har en förhoppning om att kunna ta med oss resultatet in i kommande projekt, säger Sofie Nyberg, Projektutvecklare på Veidekke Bostad.

Drömplanket är Veidekke Bostads tolkning av ett fenomen som har spridits över hela världen och startade då Candy Chang i februari 2011 skrev "Before I die I want to..."på ett övergivet hus i New Orleans. Originaltexten har i Veidekke Bostads tolkning blivit "Innan jag dör vill jag bo…".

Media är välkomna till det första spadtaget och invigningen av Uppsalas "Drömplank". Här kommer bland annat följande personer delta:

  • Erik Pelling, Ordförande i Plan- och byggnadsnämnden, Uppsala Kommun
  • Mikaela de Waern, Miljöhandläggare på Miljömärkning Sverige som ansvarar för Svanen och EU Ecolabel
  • Per-Martin Eriksson, VD, Veidekke Bostad
  • Mårten Othérus, Regionchef, Veidekke Bostad 

När:
Onsdag, 17/6, 11:30-12:45.

Var:
Korsningen Fyrislundsgatan och Gröna gatan i Uppsala.
Planket kommer att finnas på plats från och med onsdag och två veckor framåt.

Fakta om konceptet "Before I die..."
Candy Chang bor i New Orleans och arbetar med det offentliga rummet och hur människor möts. År 2011, efter att hon förlorat en närstående, målade hon väggen på ett övergivet hus med kalkfärg. På väggen skrev hon sedan orden "Before I die I want to...". och lämnade kritor för att förbipasserande skulle kunna fylla i vad de vill åstadkomma, uppleva och uppnå innan de dör. Idén blev en enorm succé och har sedan dess spridit sig till mer än 300 väggar i över 50 länder runt om i världen. http://beforeidie.cc/

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Sofie Nyberg
Projektutvecklare, Veidekke Bostad
E-post: sofie.nyberg@veidekke.se
Tel: 070-552 56 46

Per-Martin Eriksson
VD, Veidekke Bostad
E-post: per-martin.eriksson@veidekke.se
Tel: 070-598 56 51

Om Veidekke Bostad
Veidekke Bostad förverkligar bostadsdrömmar – tillsammans med våra kunder och samarbetspartners – genom att utveckla bostäder som både är attraktiva och hållbara ur ett klimatperspektiv. Vi är verksamma i Mälardalen, Västra Sverige och Skåne och ingår i Veidekke-koncernen som är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. Läs mer på veidekkebostad.se

Om Brf Längtans Allé, Östra Sala backe
97 nya moderna Svanenmärkta bostadsrättslägenheter med genomtänkta planlösningar gör drömmen om ett hem i nya stadsdelen Östra Sala Backe till verklighet inom kort. Ett fantastiskt läge mellan lummiga Årsta och populära Sala backe. Här kommer de boende få njuta av att vara pionjärer i den nya stadsdelen, samtidigt som man flyttar in i ett hem där ingen annan någonsin har bott. Läs mer på http://www.langtansalle.se

Om Svanen
Svanen är det officiella miljömärket som regeringarna i Norden har tagit fram och drivs på uppdrag av regeringen, utan bransch- eller vinstintresse. Svanen är ett av Sveriges mest kända varumärken, hela 96 procent av alla vuxna i Sverige känner till varumärket.
Mer om Svanenmärkta hus: http://www.svanen.se/Foretag/Kriterier/kriterie/?productGroupID=85001

Om stadsdelen Östra Sala backe
Östra Sala backe är en viktig pusselbit i utvecklingen av Uppsalas östra stadsdelar och ska tillföra Uppsala något nytt vad gäller innehåll, funktion och utformning. Området ska planeras och byggas med människan i centrum och med utgångspunkt i det senaste inom teknik och miljö. Utvecklingen av Östra Sala backe ska leda till en attraktiv stadsmiljö med bostäder, service och arbetsplatser. Mer om nya Östra Sala backe: http://ostrasalabacke.uppsala.se/

Titel Filtyp
amhrcgryhtnhbmvgcvd9 jpg