Pressinbjudan - Idag får Bredäng ett eget Drömplank

På Ålgrytevägen i Bredäng ska det byggas 110 Svanenmärkta lägenheter. Men istället för ett traditionellt första spadtag har bostadsutvecklaren Veidekke valt att tolka det urbana konceptet ”Before I die…”. Konceptet, som har spridit sig över hela världen, har nu nått Bredäng – och debatten kring boende. ”Innan jag dör vill jag bo...”.

Before I die...

På Ålgrytevägen i Bredäng ska det byggas 110 Svanenmärkta lägenheter. Men istället för ett traditionellt första spadtag har bostadsutvecklaren Veidekke valt att tolka det urbana konceptet ”Before I die…”. Konceptet, som har spridit sig över hela världen, har nu nått Bredäng – och debatten kring boende. ”Innan jag dör vill jag bo...”.

Hur vill Bredängsbon bo?

Drömplanket är Veidekke Bostads tolkning av ett fenomen som har spridits över hela världen. Allt startade 2011 då Candy Chang, efter att hon förlorat en närstående, målade väggen på ett övergivet hus med kalkfärg. På väggen skrev hon sedan orden ”Before I die I want to...”. och lämnade kritor för att förbipasserande skulle kunna fylla i vad de vill åstadkomma, uppleva och uppnå innan de dör. Idén blev en enorm succé och har sedan dess spridit sig till mer än 300 väggar i över 50 länder runt om i världen. Originaltexten har i Veidekke Bostads tolkning blivit ”Innan jag dör vill jag bo…”.

Med Drömplanket vill vi involvera våra köpare och Bredängsborna och ge dem möjligheten att uttrycka sina bostadsdrömmar. Vi har en förhoppning om att kunna ta med oss resultatet in i kommande projekt, säger Filip Borgelin, Projektutvecklare på Veidekke Bostad.

Premiär för Drömplanket i Bredäng

Någon ville bo med kungen, en annan med en italienare, och Ragnar Unge, vd Miljömärkning Sverige som bl.a. ansvarar för Svanen, ville bo i en Svanenmärkt värld. Detta är några av alla de bostadsdrömmar som uttryckts när Veidekke Bostad har satt upp sitt uppmärksammade Drömplank på olika ställen i Stockholm och i Skåne. På tisdag kommer Drömplanket för första gången till Bredäng och Ålgrytevägen.

Svanen landar i Bredäng

Drömplanket sätts upp i samband med första spadtaget för 110 nya Svanenmärkta lägenheter på Ålgrytevägen 23. Brf Mälartrion, som utvecklas av Veidekke Bostad, är Bredängs första Svanenmärkta flerbostadshus.

Media är välkomna till det första spadtaget och invigningen av Bredängs ”Drömplank”. Här kommer bland annat följande personer delta:

  • Roger Mogert, Stadsbyggnads- och kulturborgarråd, Stockholms Stad.
  • Ragnar Unge, VD på Miljömärkning Sverige som ansvarar för Svanen och EU Ecolabel
  • Per-Martin Eriksson, VD, Veidekke Bostad
  • Johan Alte, Hållbarhetschef, Veidekke Entreprenad

När: tisdag, 29/9, 11:00-12:35.

Var: Ålgrytevägen 23, Bredäng.

Drömplanket kommer att finnas på plats från och med tisdag och två veckor framåt.

Fakta om Brf Mälartrion, Bredäng

110 moderna Svanenmärkta bostadsrättslägenheter fördelat enligt nedan:

1 rok: 24 st

2 rok: 57 st

3 rok: 17 st

4 rok: 12 st

30,5-91,5 kvm.

Pris: 1575000-4200000kr

Byggstart: hösten 2015

Inflyttning: preliminärt våren 2017

Blivande adresser: Ålgrytevägen 29-33

Samtliga lägenheter får balkong eller uteplats och de tre punkthusen bildar en gemensam innergård, belägen ovanpå föreningens garage. Läs mer på http://www.malartrion.se

Fakta om konceptet ”Before I die...”

Candy Chang bor i New Orleans och arbetar med det offentliga rummet och hur människor möts.

År 2011, efter att hon förlorat en närstående, målade hon väggen på ett övergivet hus med kalkfärg. På väggen skrev hon sedan orden ”Before I die I want to...”. och lämnade kritor för att förbipasserande skulle kunna fylla i vad de vill åstadkomma, uppleva och uppnå innan de dör.

Idén blev en enorm succé och har sedan dess spridit sig till mer än 300 väggar i över 50 länder runt om i världen. http://beforeidie.cc/

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Filip Borgelin, Projektutvecklare, Veidekke Bostad

E-post: filip.borgelin@veidekke.se, Tel: 072-7188128

Per-Martin Eriksson, VD, Veidekke Bostad

E-post: per-martin.eriksson@veidekke.se, Tel: 070-598 56 51

Om Veidekke Bostad

Veidekke Bostad förverkligar bostadsdrömmar – tillsammans med våra kunder och samarbetspartners – genom att utveckla bostäder som både är attraktiva och hållbara ur ett klimatperspektiv. Vi är verksamma i Mälardalen, Västra Sverige och Skåne och ingår i Veidekke-koncernen som är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. Läs mer på veidekkebostad.se

Om Svanen

Svanen är det officiella miljömärket som regeringarna i Norden har tagit fram och drivs på uppdrag av regeringen, utan bransch- eller vinstintresse. Svanen är ett av Sveriges mest kända varumärken, hela 96 procent av alla vuxna i Sverige känner till varumärket.

Mer om Svanenmärkta hus: http://www.svanen.se/Foretag/Kriterier/kriterie/?productGroupID=85001

Datum Titel Filtyp
0001-01-01 af1hh7bpidp1fj1xi1yv jpg
0001-01-01 amhrcgryhtnhbmvgcvd9 jpg
0001-01-01 fncayd4sivzwvgikvxxi jpg
0001-01-01 lwnavwjamrrlubbr0woj jpg