Pressinbjudan: Idag får Malmö ett eget drömplank

En plats där alla som vill kan få fundera, fantisera och drömma. Det är vad Malmö får idag 22 april vid första spadtaget av Skånes allra första Svanenmärkta flerbostadshus. Bostadsprojektet heter Brf Barcelona och utvecklas av Veidekke Bostad.

Before I die - konceptbild

En plats där alla som vill kan få fundera, fantisera och drömma. Det är vad Malmö får idag 22 april vid första spadtaget av Skånes allra första Svanenmärkta flerbostadshus. Bostadsprojektet heter Brf Barcelona och utvecklas av Veidekke Bostad.

Någon ville bo med kungen, en annan med en italienare och Ragnar Unge, vd Miljömärkning Sverige som ansvarar för Svanen och EU Ecolabel, ville bo i en Svanenmärkt värld. Detta när Veidekke Bostad satte upp sitt uppmärksammade drömplank i Stockholm i höstas. Idag kommer drömplanket till Skåne och sätts upp i Västra Hamnen i Malmö under första spadtaget av Skånes första Svanenmärkta flerbostadshus, Brf Barcelona.

Hur vill Malmöbon bo?
"Tillsammans förverkligar vi bostadsdrömmar", lyder Veidekke Bostads kundlöfte.

– Med drömplanket vill vi involvera våra köpare och Malmöborna i detta löfte och ge dem möjligheten att uttrycka sina bostadsdrömmar. Vi har en förhoppning om att kunna ta med oss resultatet in i kommande projekt, säger Håkan Otterström, Projekt och affärsutvecklare på Veidekke Bostad.

Drömplanket är ett fenomen som har spridits över hela världen och startade då Candy Chang i februari 2011 skrev på ett övergivet hus i New Orleans. "Before I die I want to..." har i Veidekke Bostads tolkning blivit "Innan jag dör vill jag bo…".

Svanen tror på efterföljare
Om Svanens vd även denna gång skriver att han vill bo i en Svanenmärkt värld återstår att se men en sak är säker, när Brf Barcelona är färdigbyggt kommer hans önskan vara lite närmre att uppfyllas.

– Det behövs fler framsynta bostadsutvecklingsföretag som Veidekke Bostad som gör det möjligt att ställa om till ett hållbart byggande. Det är nödvändigt om vi ska nå miljömål, som till exempel Malmö stads mål om att energianvändningen ska sänkas med minst 20 procent per person fram till 2020, säger Ragnar Unge, vd Miljömärkning Sverige som ansvarar för Svanen och EU Ecolabel och fortsätter:

– Skåne får snart sitt första Svanenmärkta flerbostadshus och det blir säkert många efterföljare. Regionen verkar sjuda av intresse för hållbar stadsutveckling.

Media är idag välkomna till första spadtaget och invigningen av Malmös "Drömplank". Här kommer bland annat följande personer delta:

Ragnar Unge, VD Miljömärkning Sverige som ansvarar för Svanen och EU Ecolabel
Milan Obradovic, Kommunalråd med ansvar för boende
Claes Jeppsson, Regionchef, Veidekke Bostad

När: Idag, 22/4, 11.30-13.00. Fotograf kommer att finnas på plats. Vid önskemål om pressbilder vänligen ta kontakt med oss.

Var: Korsningen Lilla Varvsgatan/Östra Varvsgatan, Västra Hamnen, Malmö

Följ Veidekke Bostads drömplank på Instagram: #bostadsdröm

Planket kommer att finnas på plats från och med idag och två veckor framåt.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Håkan Otterström
Projekt- och affärsutvecklare, Veidekke Bostad
E-post: hakan.otterstrom@veidekke.se
Tel: 070-5631104

Claes Jeppsson
Regionchef, Veidekke Bostad
E-post: claes.jeppsson@veidekke.se
Tel: 070-2055125

Om Veidekke Bostad
Veidekke Bostad förverkligar bostadsdrömmar – tillsammans med våra kunder och samarbetspartners – genom att utveckla bostäder som både är attraktiva och hållbara ur ett klimatperspektiv. Vi är verksamma i Mälardalen, Västra Sverige och Skåne och ingår i Veidekke-koncernen som är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. Läs mer på www.veidekkebostad.se

Om Brf Barcelona
För dig som trivs med Malmös storstadsliv och vill kunna fånga solen på hemmaplan. Ett hus nära havet med detaljer inspirerade av den populära metropolen Barcelona. Huset kommer att rymma 72 lägenheter i storlekarna 1-4 rum och kök. De ljusa bostäderna är planerade så att det finns gott om plats att bjuda hem vänner, det gäller även om du väljer någon av de mindre lägenheterna. Läs mer på www.brfbarcelona.se

Om Svanen
Svanen är det officiella miljömärket som regeringarna i Norden har tagit fram och drivs på uppdrag av regeringen, utan bransch- eller vinstintresse. Svanen är ett av Sveriges mest kända varumärken, hela 96 procent av alla vuxna i Sverige känner till varumärket. Mer om Svanenmärkta hus: http://www.svanen.se/Foretag/Kriterier/kriterie/?productGroupID=85001

Titel Filtyp
fpjnrmnosukwb49mpm0k jpg
jtmscgda3str2tbcqpow jpg
mpu57linl7kxgwryujxb jpg
opqdc91dqmrr0u3tbog8 jpg
sav1qhngfzkpsoj5ugip jpg
wlnkfmenqxq0qryt3sgu jpg