header

Pressinbjudan: På söndag får Lomma ett drömplank

”Drömplanket” – en plats där alla som vill kan få fundera, fantisera och drömma. Det är vad Lomma får på söndag vid första spadtaget av Lommas allra första Svanenmärkta flerbostadshus i nya kvarteret Lomma Läge. Projektet utvecklas av Veidekke Bostad och beräknas vara inflyttningsklart våren 2016.

Drömplank Lomma Läge

”Drömplanket” – en plats där alla som vill kan få fundera, fantisera och drömma. Det är vad Lomma får på söndag vid första spadtaget av Lommas allra första Svanenmärkta flerbostadshus i nya kvarteret Lomma Läge. Projektet utvecklas av Veidekke Bostad och beräknas vara inflyttningsklart våren 2016.

Media är välkomna till första spadtaget och invigningen av Lommas ”Drömplank, på söndag 11 januari. Här kommer bland annat Anders Berngarn (m), Kommunstyrelsens ordförande, att delta.

När: söndag, 11/1, kl 13.30-14.30.

Var: på Hamntorget utanför biblioteket, Lomma

Någon ville bo i en industrilokal, en annan ville ha en avfallskvarn i köket och Ragnar
Unge, vd för Svanen, ville bo i ett Svanenmärkt Malmö. Bostadsdrömmarna duggade
tätt när Veidekke Bostad i höstas satte upp Malmös alldeles egna drömplank i Västra Hamnen. Idag kommer drömplanket till Lomma och sätts upp vid Veidekkes tomt vid Hamntorget under första spadtaget av Lommas allra första Svanenmärkta flerbostadshus i kvarteret Lomma Läge.


Hur vill Lommabon bo?
”Innan jag dör...” är ett fenomen som har spridits över hela världen och startade då Candy Chang 2011 skrev ”Before I die I want to...” på väggen till ett övergivet hus i New Orleans. Det dröjde inte länge förrän förbipasserande människor hade fyllt väggen med sina drömmar.

Bostadsutvecklaren Veidekke Bostad har valt att använda konceptet och byggplatsen för att involvera Lommaborna och ta reda på vad de har för bostadsdrömmar. Den ursprungliga frasen har i Veidekke Bostads tolkning blivit ”Innan jag dör vill jag bo…” och istället för en vägg används ett byggplank.

– Vi vill ge våra köpare och Lommaborna möjligheten att dela med sig och ge uttryck för sina bostadsdrömmar. Förhoppningsvis kan vi ta med oss delar av resultatet in i kommande projekt i just Lomma, säger Jeanna Löwenhielm Toth, Projektutvecklare på Veidekke Bostad.


Svanen tror på efterföljare
När Veidekke Bostads flerfamiljshus, Brf Barcelona i Västra Hamnen, står klart blir det Skånes allra första Svanenmärkta flerbostadshus. Och Lomma Läge blir alltså först ut i Lomma. En av dem som var på plats vid första spadtaget i Malmö i höstas var Ragnar Unge, vd Miljömärkning Sverige som ansvarar för Svanen och EU Ecolabel:

– Det behövs fler framsynta bostadsutvecklingsföretag som Veidekke Bostad som gör det möjligt att ställa om till ett hållbart byggande. Det är nödvändigt om vi ska nå miljömål, som till exempel Malmö stads mål om att energianvändningen ska sänkas med minst 20 procent per person fram till 2020, säger Ragnar Unge och fortsätter:
– Skåne får snart sitt första Svanenmärkta flerbostadshus och det blir säkert många efterföljare. Regionen verkar sjuda av intresse för hållbar stadsutveckling.

När: Söndag, 11/1, kl 13.30-14.30.

Var: På Hamntorget utanför biblioteket, Lomma

Följ Veidekke Bostads drömplank på Instagram: #bostadsdröm

Planket kommer att finnas på plats från och med idag tom nästa helg.


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jeanna Löwenhielm Toth, Projektutvecklare, Veidekke Bostad AB,
E-post:
jeanna.lowenhielmtoth@veidekke.se, Tel: 0761-168416

Charlotta Nilsén, Regionchef Skåne, Veidekke Bostad AB,
E-post:
charlotta.nilsen@veidekke.se, Tel: 0706-003087

Om Veidekke Bostad
Veidekke Bostad förverkligar bostadsdrömmar – tillsammans med våra kunder och samarbetspartners – genom att utveckla bostäder som både är attraktiva och hållbara ur ett klimatperspektiv. Vi är verksamma i Mälardalen, Västra Sverige och Skåne och ingår i Veidekke-koncernen som är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. Läs mer på veidekkebostad.se

Om Lomma Läge
Välkommen till en del av Lomma som minst sagt gör skäl för namnet. Det här är ett avundsvärt läge ur många aspekter. Lomma Läge med sina 22 gatuhus, 7 gårdshus och 30 lägenheter blir ett nytt centralt kvarter vid kajkanten där Höjeå möter Öresund. Det är just så här många drömmer om att bo – i ett havsnära kvarter med en varierad arkitektur som skapar en trygg atmosfär där alla generationer känner sig hemma. Läs mer på lommaläge.se

Om Svanen
Svanen är det officiella miljömärket som regeringarna i Norden har tagit fram och drivs på uppdrag av regeringen, utan bransch- eller vinstintresse. Svanen är ett av Sveriges mest kända varumärken, hela 96 procent av alla vuxna i Sverige känner till varumärket.


Mer om Veidekkes Svanenmärkta hus:
http://veidekkebostad.se/kopa-nyproduktion/svanenmarkt-boende/

Karta över Svanenmärkta hus:
https://mapsengine.google.com/map/viewer?mid=zlKs1...

Titel Filtyp
jxtsxfjk7udd37ononkb jpg
lvp6xp2uywwiziuw5egq jpg
uotedc0ld36n7atcrnwt jpg
wlnkfmenqxq0qryt3sgu jpg
zddimqxvepaa3q4atji1 jpg