Projektinvigning av 248 studentbostäder i Solna

Idag var det projektinvigning av 248 st studentlägenheter i Huvudsta, Solna. Veidekke har fått i uppdrag av SSSB att bygga studentlägenheterna som beräknas vara klart för inflyttning under 2017. På plats invigdes visningslägenheten som visualiserade hur studentrummen kommer att se ut när projektet är färdigställt.

Invigning av visningslägenhet

Projektet är en utbyggnad av studentbostadsområdet Strix och en del i Stockholm Studentbostäders satsning på att bygga 2000 nya studentbostäder. Projektet är en totalentreprenad.

På plats var Stockholms studentbostäders ordförande Leif Garph som hälsade alla välkomna. Övriga talare var Pehr Granfalk, kommunstyrelseordförande i Solna stad, ordförande för SSCO Anna Wallgren, David Grimheden, avdelningschef på Veidekke och Ingrid Gyllfors, vd SSSB,

Vi är väldigt stolta över att få vara med och bygga de här studentbostäderna, sa David Grimheden.

Jag tror att det kommer att vara många som får en härlig studenttid här hos oss framöver, säger Ingrid Gyllfors, vd, SSSB.

De nya studentbostäderna som byggs vid Armégatan i stadsdelen Huvudsta i Solna består till övervägande delen av så kallade studentettor, det vill säga lägenheter med ett rum och pentry. Sedan tidigare har Stockholms Studentbostäder ett stort antal studentbostäder i Huvudsta, fördelade på två områden. Med det nya tillskottet kommer antalet att uppgå till över 1000 studentbostäder i denna stadsdel.

För mer information, vänligen kontakta:

David Grimheden, avdelningschef Veidekke Bygg Stockholm, tel. +46 733 55 99 47

Sture Nilsson, regionchef Veidekke Bygg Stockholm, tel. +46 705 80 04 15

Ingrid Gyllfors, vd, SSSB, tel. +46 739 42 10 50.

Vi i Veidekke tror på involvering. Vi tror på att tillsammans skapar vi bättre resultat och de bästa lösningarna. Med involverande krafter utvecklar vi tillsammans med våra kunder, leverantörer och samhälle ett värdeskapande samspel.

Datum Titel Filtyp
0001-01-01 qdnwgeyc9ua84exmn1lk jpg
0001-01-01 rudhnnvrmxoelhngbjci jpg