header

Rekordstor efterfrågan när Veidekke säljstartar i Hagastaden.

Mellan Karolinska och Vasastaden växer Hagastaden fram, ett helt nytt område som kommer att innehålla 6 000 bostäder och ca 50 000 arbetsplatser. Närmare 3 000 bostadsspekulanter valde bort vårsolen när Veidekke säljstartade Hagaterrassen, bolagets första bostadsprojekt i Hagastaden. Genom övertäckningen av Sveriges mest trafikerade led, förbinder Hagastaden Solna och Stockholm.

Hagaterassen - fasad

Mellan Karolinska och Vasastaden växer Hagastaden fram, ett helt nytt område som kommer att innehålla 6 000 bostäder och ca 50 000 arbetsplatser. Närmare 3 000 bostadsspekulanter valde bort vårsolen när Veidekke säljstartade Hagaterrassen, bolagets första bostadsprojekt i Hagastaden. Genom övertäckningen av Sveriges mest trafikerade led, förbinder Hagastaden två av Sveriges mest expansiva kommuner, Solna och Stockholm.

Söndagen den 10/4 säljstartade Veidekke Bostad sitt första bostadskvarter i Hagastaden, Hagaterrassen, beläget vid Norra Stationsgatan invid nya Torsplan. Platsen för säljstarten var Aula Medica och intresset var rekordstort. Ca 3 000 personer besökte säljstarten och Aula Medicas hörsal var närapå fylld av förväntansfulla spekulanter.

De senaste två åren, har vi haft en mycket stor intressenttillströmning till projektet och idag har vi ca 11 000 intressenter registrerade i vårt kundregister för Hagaterrassen. Att så många också väljer att gå på vår säljstart, samtidigt som Stockholm bjöd på en av årets första riktiga vårdagar, ser vi som ett kvitto på att vi lyckats väl med att involvera våra kunder i utvecklingen av Hagaterrassen, säger Anna-Karin Hallqvist, Projektutvecklare på Veidekke Bostad.

Hagaterrassen karaktäriseras av att långsidorna längs sidogatorna hålls låga och att kortsidorna mot Norra Stationsgatan och Hagaesplanaden får en resligare profil.Utmärkande för Hagaterrassen är de trappade tornen, som erbjuder spännande utemiljöer. Utöver lägenheternas privata balkonger och terrasser, har de boende tillgång till en gemensam takterrass, en yta för social samvaro och rekreation.

Under dagen (tisdag 12/4) öppnade vi vår bokningssida där kunderna anmäler intresse för att köpa. Efter knappt 30 minuter hade drygt 1 000 personer anmält intresse, säger Mårten Othérus, Regionchef på Veidekke Bostad. Jag tror att många kunder ser Hagastaden som ett attraktivt område där en urban miljö med både bostäder och arbetsplatser kombineras med ett rikt utbud av caféer, restauranger, barer, parker och kultur. Vi har också noterat att efterfrågan för nyproduktion är mycket hög i Stockholm – och i Hagaterrassen blir drömmen om ett stilrent stadsliv i levande kvarter verklighet.


Fakta om Hagaterrassen:

  • Brunnberg & Forshed Arkitektkontor, Rikard Hedin, Ulrika Hambeck och Ana-Laura Kansky.
  • Byggherre: Veidekke Bostad AB
  • Entreprenör: Veidekke
  • Ca 200 lägenheter varav 82 i första etappen
  • Prisintervall 3 100 000-13 900 000
  • Storlekar: 1-5 rok
  • Bostäderna är Svanenmärkta vilket ger kontrollerade och miljögodkända byggnadsmaterial, låg klimatpåverkan och låga driftskostnader.
  • Hagaterrassen ligger på Norra Stationsgatan med sidogatorna Sonja Kovalevskys gata och Anna Steckséns gata. Hagaesplanaden ansluter norr om kvarteret.
  • Arkitekterna har skapat en skyddad innergård samt en gemensam takterrass. Fasaderna är utformade på klassiskt stadsmanér med regelbunden fönstersättning och markerad sockel. De kommersiella lokalerna har stora fönster och bostadsentréerna är högresta och tydligt markerade.
  • Inflytt planeras från andra kvartalet 2018


Om Veidekke Bostad:
Veidekke Bostad förverkligar bostadsdrömmar – tillsammans med våra kunder och samarbetspartners – genom att utveckla bostäder som både är attraktiva och hållbara ur ett klimatperspektiv. Vi är verksamma i Mälardalen, Västra Sverige och Skåne och ingår i Veidekke-koncernen som är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. Läs mer på: www.veidekkebostad.se


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anna-Karin Hallqvist, Projektutvecklare, Veidekke Bostad, Region Mälardalen
anna-karin.hallqvist@veidekke.se, 070-377 62 37


Mårten Othérus, Regionchef, Veidekke Bostad, Region Mälardalen
marten.otherus@veidekke.se, 070-260 01 35

Titel Filtyp
niuxtpo9uriwapwpgi6n jpg
totlkzabffldrooasos8 jpg