Stark försäljning möjliggör byggstart för Stockholms första innerstadskvarter i trä

Cederhusen i Stockholm är satt att bli Sveriges största bostadskvarter i massivträ och efter en framgångsrik säljstart har nu byggaktören Folkhem, som delägs av Veidekke Eiendom, tagit beslut om byggstart för det första av de fyra husen i kvarteret.

Stark försäljning möjliggör byggstart för Stockholms första innerstadskvarter i trä

Cederhusen i Stockholm är satt att bli Sveriges största bostadskvarter i massivträ och efter en framgångsrik säljstart har nu byggaktören Folkhem, som delägs av Veidekke Eiendom, tagit beslut om byggstart för det första av de fyra husen i kvarteret. Ambitionen är att påbörja byggnationen av det första huset i kvarteret, med tio våningar byggda i massivträ, under sommaren då grundläggningen är helt klar. De första lägenheterna i projektet beräknas vara färdiga för inflyttning i början av 2022.

-Det är naturligtvis en oerhört viktig milstolpe för projektet att vi nu tagit beslut om byggstart och det innebär att vi äntligen kommer igång på riktigt. Det är ett unikt projekt i såväl nationellt som internationellt perspektiv och det är något som vi verkligen har märkt av i det stora intresset från marknaden. Vi ser fram emot att känna doften av trä spridas över Hagastaden när trästommen i tio våningar är rest, säger Anna Ervast Öberg, ansvarig för projektutveckling Cederhusen

De två bostadskvarteren som projektet innehåller totalt, byggsnära den nya tunnelbaneuppgången i Hagastaden och kommer att bestå av totalt fyra bostadshus som inrymmer 234 lägenheter. Husen i kvarteren blir 10-13 våningar höga och de byggs ovanpå tunnlarna för E4/E20. Lägenheterna som byggs har en boyta om 25-202 kvm som fördelas på 1-8 rum och kök, med varierande planlösningar i de olika husen. Bostäderna har en genomgående klassisk skandinavisk design, präglat av hantverksmässighet och äkta material, med trädetaljer som återkommer i interiören.

-Det här är det första trähusprojektet i innerstadsmiljö och det är tydligt att väldigt många uppskattar bostäderna i Cederhusen, både bland intressenter i Sverige och utomlands. Bostäderna är prisvärda i förhållande till den höga kvaliteteten i projektet och det har bidragit till den starka försäljningen, säger Andreas Ångström, ansvarig mäklare på Fastighetsbyrån Vasastan

Mer information om projektet finns på:
https://www.folkhem.se/nyproduktion/stockholm/vasastan/hagastaden/cederhusen/


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anna Ervast Öberg, ansvarig för projektutveckling Cederhusen. Tel 073-349 83 17
Andreas Ångström, mäklare Fastighetsbyrån Vasastan. Tel 070-219 00 24
Leif Danielsson, Affärsenhetschef, Veidekke Eiendom, Tel 070-621 76 22
Jonas Engelblom, Marknad- och kommunikationschef, Veidekke Eiendom, 070-222 92 23

Datum Titel Filtyp
0001-01-01 gonvbjwunhoo4cogl4g7 jpg
0001-01-01 ptt4kgorn8zzff7gphxl jpg
0001-01-01 srfqkfornmyvf5qmpzgt jpg
0001-01-01 yjhiwfpcpebe48ib7of1 jpg