Veidekke Bostad öppnar kontor i Uppsala

Veidekke Bostad etablerar ett eget kontor i Uppsala med början efter sommaren för att stärka sin position på den lokala marknaden. Ansvarig för satsningen blir Erik Hävermark, som rekryteras från Rikshem.

Veidekke Bostad öppnar kontor i Uppsala

Veidekke Bostad etablerar ett eget kontor i Uppsala med början efter sommaren för att stärka sin position på den lokala marknaden. Ansvarig för satsningen blir Erik Hävermark, som rekryteras från Rikshem.

De senaste åren har Veidekke Bostad genomfört flera större bostadsprojekt i Uppsala, bland annat i Östra Sala Backe, Gränby och Rosendal.

Nu tar bolaget nästa steg i utvecklingen av Uppsala som en egen marknad.

  • Vi har ett väldigt bra samarbete med Uppsala kommun och ser staden som en intressant och växande marknad. För att kunna expandera krävs att vi etablerar oss på plats i kommunen, säger Mårten Othérus, regionchef i Mälardalen för Veidekke Bostad.

Ansvarig för satsningen blir Erik Hävermark, som närmast kommer från en tjänst som chef Projekt- och Fastighetsutveckling på Rikshem. Erik tillträder sin tjänst 3 september och kommer att arbeta heltid med projektutveckling och ackvisition.

  • Idag har vi god kapacitet att driva genomförande av projekt, men utveckling och förvärv har legat på sparlåga. Med Erik ombord öppnas helt nya möjligheter, säger Mårten Othérus.

Veidekkekoncernen har sedan 2016 etablerat entreprenadverksamhet i Uppsala via förvärvet av Rekabs Uppsaladel. Tanken är att den nyinrättade funktionen ska dela kontor med entreprenadverksamheten i Boländerna för att skapa maximal synergi i den gemensamma affären.

  • Jag ser fram emot att ansluta till Veidekke Bostad, som jag ser som ett väldigt affärsinriktat företag med goda värderingar. Uppsala har en stor potential, inte minst efter beslutet om utbyggnad till fyra järnvägsspår mellan Uppsala och Stockholm som kommer att betyda mycket för stadens långsiktiga utveckling, och Veidekkes satsning på Uppsala med ambitionen att på sikt bli marknadsledande är helt rätt, säger Erik Hävermark.

Ambitionen är att i ett första steg nå en årlig produktion om cirka 200 bostäder i Uppsala, vilket innebär en byggrättsportfölj på drygt 1 000 enheter. På längre sikt är ambitionen att bli marknadsledande i Uppsala.

För mer information, kontakta:

Mårten Othérus, Regionchef Mälardalen, Veidekke Bostad, 070-260 0135

Erik Hävermark, 076-946 23 42

Jonas Engelblom, Kommunikationschef, Veidekke Bostad, 070-22 29 223

Titel Filtyp
nfgapcrzv7kuvumqvhxa jpg