header

Veidekke bygger 114 nya bostäder i Lund åt HSB

Veidekke Entreprenad AB, Region Skåne, av HSB Produktion i Skåne HB erhållit uppdraget att i centrala Lund uppföra ett bostadshus innehållande 114 st bostadsrättslägenheter.

Veidekke bygger 114 nya bostäder i Lund åt HSB

I tillägg till det pågående projektet ”Sockertoppen” i Lund, har Veidekke Entreprenad AB, Region Skåne, av HSB Produktion i Skåne HB *) erhållit uppdraget att i centrala Lund uppföra ett bostadshus innehållande 114 st bostadsrättslägenheter från 1 till 5 r o k.

Huset uppförs i det tidigare sockerbruksområdet vid kung Oskars bro. Huset blir fem våningar mot Fabriksgatan och sju våningar mot Bjerredsparken. I källaren finns förråd, teknikutrymme samt ett underjordiskt garage.

Närhet till kommunikationer, gångavstånd till centrum och inte minst genomtänkta lägenheter med god standard, gör lägenheterna mycket eftertraktade och bidrar till det goda försäljningsresultatet.

Projektet är uppdelat i två etapper, Farinet 1 om 63 lägenheter, och Farinet 2 om 51 lägenheter, där Veidekke har fått beställning på etapp 1 och har option på etapp 2.

Projektet är en samverkansentreprenad mellan HSB Produktion i Skåne HB och Veidekke.

Entreprenadsumman för hela projektet är ca 160 MSEK.

Produktion av etapp 1 startar omgående och beräknas vara klar för inflyttning hösten 2012.

För ytterligare information kontakta:

Bengt Gustavsson, Arbetschef, Veidekke Entreprenad AB Region Skåne, tfn +46 46 19 94 25, bengt.gustavsson@veidekke.se

Projektledare HSB Projektpartner: Jan Ekblad, tel: + 46 70 276 20 10

Säljansvarig HSB: Caroline Sällström, tel +46 73 078 84 97, www.hsb.se

*) HSB Produktion i Skåne HB ägs av HSB Projektpartner och HSB Skåne. HSB Projektpartner ansvarar för produktion medan HSB Skåne ansvarar för försäljning och framtida förvaltning.

Titel Filtyp
fump7j5dyzjlkq41jfvqaq jpg
vyvbky3xypcmlipme6jq jpg
PDF pdf