Veidekke bygger 128 lägenheter i Malmö åt HSB

Veidekke Bygg Syd har fått i uppdrag av HSB Sundsfastigheter att bygga 128 lägenheter med ett ordervärde på 145 mkr.

HSB Sportsbyn, Innergård

Projektet, som är en totalentreprenad, är beläget i populära Hyllie i Malmö. HSB har utvecklat konceptet HSB Sportsbyn med fokus på moderna lösningar, yteffektivitet och rimliga hyror. Uppdraget innebär 128 lägenheter med flexibel planlösning, två stycken lokaler samt ett underjordiskt garage. Byggnationen påbörjas i augusti 2014 och beräknas vara klart i april 2016.

”Vi har i nära samarbete med HSB jobbat mot en gemensam målbild för att hitta tids- och kostnadseffektiva lösningar. UE och leverantörer har varit involverade vid ett tidigt stadie för att bidra till med kunskap och erfarenhet för en effektivare och säkrare produktion. Vi ser fram emot att fortsatt utveckla vår involveringsprocess med HSB och övriga samarbetspartners”, säger Håkan Stackebo, arbetschef Veidekke Bygg Syd.

Hyllie blir en hållbar stadsdel med internationella förtecken, intressant arkitektur och vackra parker. Utöver nya kommunikationer och en multiarena byggs även köpcentret Emporia i området. Totalt ska det byggas omkring 7 000 bostäder och lika många arbetsplatser i Hyllie. Tanken är att området ska locka moderna människor som gör medvetna och aktiva val och ständigt befinner sig i rörelse. Hyllie växer fram med utgångspunkt från stationen. Med citytunneln kommer närhet till både centrala Malmö och Köpenhamn.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Håkan Stackebo, arbetschef Veidekke Bygg Syd, tel. 076 832 91 20

Ulf Sterner, regionchef Veidekke Bygg Sydd, tel. 070 324 45 63

Åsa Edman, kommunikationschef Veidekke Bygg, tel. 076 126 40 44

Titel Filtyp
kxtbpycjleo24kgvkc3w jpg
lux18eehhscddk1eg6rc jpg