header

Veidekke bygger förskola i Kungsängen

Veidekke Bygg Kommersiellt har fått i uppdrag av Upplands-Bro Kommunfastigheter att bygga förskolan Ringblomman i Kungsängen. Behovet av förskolor i området är stort då det byggs cirka 400 bostäder på samma väg.

Veidekke bygger förskola i Kungsängen

Förskolan kommer att få sex avdelningar åt 120 barn med gemensam matsal och storkök. Marken där förskolan kommer att byggas lutar kraftigt med en nivåskillnad på sju meter, vilket kommer att prägla huvudbyggnaden med sina trappor och avsatser.

- Vi är väldigt glada åt att få förtroendet att utveckla en helt ny förskola åt Upplands-Bro Kommunfastigheter och bidra till utvecklingen av samhället. Vi har tidigare erfarenhet av att bygga förskolor och genom att involvera kund och samarbetspartners kan vi förvandla våra samlade kunskapsresurser till strategier för ett effektivt och säkert bygge, säger Linus Wåhlin, arbetschef på Veidekke.

Projektstart är i december 2018 och förskolan beräknas stå klar i augusti 2020. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 65 MSEK

För mer information, vänligen kontakta

Per Wall, regionchef Veidekke Bygg Kommersiellt, tel. +46 733 55 06 03

Linus Wåhlin, arbetschef Veidekke Bygg Kommersiellt, tel. +46 733 14 69 11

Titel Filtyp
f98ksegwoiobjbrispgr png