Veidekke bygger kontorshus åt Castellum

Veidekke ska på uppdrag av Castellum bygga ett kontorshus beläget i Oceanhamnen i Helsingborg. Projektet, som går under namnet GreenHaus, är en totalentreprenad på 225 MSEK och kommer igång i december 2019. GreenHaus ingår i Helsingborgs nya stadsförnyelseprojekt H+ med bostäder, kontor, restauranger och handel nära vattnet.

GreenHaus, Helsingborg

Veidekke ska på uppdrag av Castellum bygga ett kontorshus beläget i Oceanhamnen i Helsingborg. Projektet, som går under namner GreenHaus, är en totalentreprenad på 225 MSEK och kommer igång i december 2019. GreenHaus ingår i Helsingborgs nya stadsförnyelseprojekt H+ med bostäder, kontor, restauranger och handel nära vattnet.

Byggnaden kommer att bestå av en sammanhängande byggnadsvolym i sex våningar mot sundet och 8 våningar mot hamnbassängen. Totalt ca 8400 m2 BTA ovan mark och med en källare om ca 1 600 m2. Lokalerna erbjuder generös rymd med stort ljusinsläpp, och från kontoret kommer man ha en fantastisk utsikt över hela Helsingborg “Sundets pärla”.

- Vi är tacksamma för förtroendet och ser framemot ett nära samarbete med Castellum. Det är väldigt inspirerande att vara med och bidra i det största stadsförnyelseprojektet i Helsingborg i modern tid. Vi kommer utnyttja alla våra erfarenheter från tidigare projekt för att skapa riktigt bra förutsättningar för GreenHaus. Samverkan och involvering är nyckeln för att vi tillsammans ska leverera ett projekt med rätt kvalitet, hög säkerhet och i tid, säger Stefan Wegner, Arbetschef på Veidekke Bygg Syd Helsingborg

Byggnaden kommer att vara anpassad för dagens företagande med alla de olika krav det ställer på lokaler, teknik och service. Castellum väljer att certifiera byggnaden enligt the WELL Building Standard, en ny internationell byggstandard som tar ansvar för människors välbefinnande i arbetslivet.

WELL-certifieringen har utvecklats av WELL Building Institute (IWBI), en fristående organisation med säte i New York. WELL utgår från sju koncept som påverkar hälsan: luft, vatten, ljus, ljud, kost, motion och välbefinnande. Fastigheten kommer också att miljöcertifieras med ambitionen att nå Miljöbyggnad Guld, Sveriges högsta miljöklass för byggnader.

Läs mer om GreenHaus

Läs mer om WELL Building Standard

För mer information, vänligen kontakta:

Stefan Wegner, arbetschef Veidekke Bygg Syd Helsingborg, tel. +46 768 32 91 22

Ulf Sterner, regionchef Veidekke Bygg Syd, tel. +46 703 24 45 63

Datum Titel Filtyp
0001-01-01 nbbeeiachts9mufxqbzn jpg