header

Veidekke bygger kontorslokaler i Uppsala för Bonnier Fastigheter

Veidekke har fått förtroendet av Bonnier Fastigheter att bygga den sista delen av Muninhuset, Munin NXT, i Uppsala. Projektet är en totalentreprenad som syftar till att möta dagens behov av flexibla och moderna kontorslösningar.  

Munin NXT

Bonnier Fastigheter förvärvade den centralt belägna fastigheten i Uppsala, med en byggrätt om cirka 6 000 kvm BTA, redan 2018 och har sedan dess förvaltat, renoverat och moderniserat de befintliga kontorslokalerna. Nu är det dags att uppföra Munin NXT som blir den sista pusselbiten och ett bra komplement till övriga Muninhuset.

– Veidekke har en lokal närvaro i Uppsala och vi är väldigt stolta över att vi fått detta förtroende av Bonnier Fastigheter att vara en del av stadens tillväxt. Jag tror dessutom att vårt involverande arbetssätt kommer att bidra till att lägga en bra grund i vårt samarbete, säger Joakim Wästle, arbetschef Veidekke Bygg Uppsala.

Byggrätten som i garageplan ansluts till den gamla delen, kommer att erbjuda lokaler från 290 kvm och uppåt. Byggnaden utvecklas energieffektivt med material som minskar både det direkta och indirekta miljöavtrycket. Hela byggnaden är designad för en hållbar livsstil och kommer att certifieras enligt BREEAM nivå Excellent. Projektet startas snarast och de nya toppmoderna kontorslokalerna beräknas vara inflyttningsklara till sommaren 2022.

–  Arbetssätt och hur man använder kontoret har förändrats under kort tid och kräver nu större flexibilitet där kontorets betydelse blir ännu viktigare när det gäller att mötas, kompetensöverföra samt rekrytera nya talanger. Munin NXT är planerat för att möta dessa behov, säger Lars Skoglund, marknadsområdeschef, Bonnier Fastigheter.

För mer information:

Joakim Wästle, Arbetschef Veidekke Bygg Uppsala, tfn 070-593 91 57

Anthony Norén, Regionchef Veidekke Bygg Uppsala, tfn 070-764 67 00

Thomas Tranberg, Chef Kommersiella Fastigheter Bonnier Fastigheter, tfn 070- 545 75 43

Maziar Shokraee, Projektchef Bonnier Fastigheter, tfn 070-369 99 80 

Titel Filtyp
Munin NXT Profilbild Web jpg