Veidekke bygger Mässtunneln åt Stockholm Vatten och Avfall

Veidekke ska på uppdrag av Stockholm Vatten och Avfall bygga Mässtunneln, en ny avloppstunnel från Älvsjö till Liljeholmen. Kontraktet är en utförandeentreprenad med ett ordervärde på 898 MSEK. Den nya tunneln förväntas tas i bruk under 2030.

Tunnel

I Veidekkes uppdrag ingår byggnation av en 4 km lång avloppstunnel med tillhörande arbetstunnel. Mässtunneln kommer gå från Stockholmsmässan i Älvsjö genom Solberga, Västberga och Midsommarkransen till Liljeholmen söder om Trekanten. Arbetstunneln byggs vid Kontrollvägen i norra Solberga och sedan byggs avloppstunneln genom att spränga och borra åt två håll. Etablering och byggstart är planerad till december 2023.

- Vi är tacksamma för det fortsatta förtroendet från Stockholm Vatten och Avfall och ser framemot att samarbeta i ännu ett projekt för att förbättra Stockholms miljö, säger Tomas Karlsson, arbetschef Tunnel och Bergrum på Veidekke Anläggning Öst.

Mässtunneln är ännu ett steg i arbetet med att långsiktigt kunna ta hand om Stockholms avloppsvatten. Den nya avloppstunneln kommer gå från Älvsjö till Liljeholmen och kommer avlasta det befintliga avloppssystemet, möjliggöra byggandet av flera bostäder runt Stockholmsmässan och minska risken för översvämningar vid skyfall.

Läs mer om Mässtunneln

För mer information, vänligen kontakta:

Tomas Karlsson, arbetschef Tunnel och Bergrum Veidekke Anläggning Öst, tel. +46 76 836 76 91

Marcus Andersson, regionchef Veidekke Anläggning Öst, tel. +46 70 334 88 00

Marcus C Nilsson, verksamhetsområdeschef Veidekke Infrastruktur, tel. +46 76 840 05 56

Titel Filtyp
Tunnel jpg