header

Veidekke bygger nästa etapp av Posthornet i Lund åt Wihlborgs

Veidekke har tecknat avtal med Wihlborgs Fastigheter om att bygga etapp två av fastigheten Posthornet 1 i centrala Lund. Avtalet omfattar nyproduktion av 9 900 kvm moderna kontor och är en totalentreprenad i samverkan.

Posthornet etapp 2

I Veidekkes uppdrag ingår uppförande av ett kontorshus i åtta våningar. Förutom kontorsarbetsplatserna omfattar projektet även ett underjordiskt garage och gemensam takterass. Den nya byggnaden ska ansluta till det befintliga kontorshuset Posthornet, som stod klart 2018.

Posthornet etapp 2, kommer byggas med café och restaurang i bottenplanet. I resten av huset erbjuds flexibla kontor med våningsplan på upp till 2 000 kvm, där hyresgästerna får vara med och utforma lokalerna efter sina specifika behov. Projektet ska certifieras enligt Miljöbyggnad Guld och NollCO2.

–  Genom den andra etappen av Posthornet tillför vi ytterligare liv till Sockerbruksområdet som har ett oslagbart läge intill Lunds centralstation. Den möter också det stora behovet av moderna kontorslokaler i centrala Lund, säger Maria Ivarsson, regionchef för Wihlborgs i Lund.  

–  Vi tackar Wihlborgsför förtroendet och vi ser fram emot att påbörja detta projekt. Här ska vi tillsammans fortsätta utveckla det snabbväxande Lund med moderna och miljöcertifierade kontorslokaler på bästa adress, säger Cecilia Eneberg, arbetschef Veidekke Bygg Syd

Projekteringen påbörjas i mars 2024. Planerad produktionsstart är i mitten av juli och projektets slutdatum är december 2025.

För mer information kontakta:

Cecilia Eneberg, arbetschef Veidekke Bygg Syd, tfn 073-061 31 95

Ulf Sterner, regionchef Veidekke Bygg Syd, tfn 070-324 45 63

Charlotta Nilsén, verksamhetsområdeschef Veidekke Bygg, tfn 070-600 30 87

Titel Filtyp
Posthornet etapp 2 jpg