header

Veidekke bygger nya Köpingeskolan i Trelleborg

Veidekke har av Hemsö fått i uppdrag att bygga nya Köpingeskolan i Trelleborg. Projektet är en totalentreprenad med en kontraktssumma på cirka 185 miljoner kronor och skolan beräknas vara färdigställd till skolstart hösten 2022.

Köpingeskolan

Det är glädjande att vi nu kan starta byggnationen i samverkan med kommunen och Veidekke så att vi kan tillgodose behovet av nya utbildningsplatser i en stad som växer snabbt, säger Robert Cardell, Projektutvecklare på Hemsö.

I Veidekkes uppdrag ingår en nyproduktion av förskolelokaler, grundskolelokaler och utemiljö för Internationella engelska skolan (IES) och Kunskapsförskolan. Skolan kommer att utrustas med tillagningskök och matsal, samt specialsalar för hemkunskap, slöjd och musikundervisning. Förskolan kommer att byggas i 13 avdelningar med tillhörande skolkök och gemensamhetsutrymme. Den nya Köpingeskolan beräknas öppna dörrarna för att ta emot upp till 160 förskolebarn och 690 grundskoleelever hösten 2022.

– Vi är väldigt glada över att vi efter god samverkan med Hemsö i systemhandlingsskedet även fått förtroendet att producera förskolan och skolan. Att dessutom få vara med och bygga för framtiden, för våra barn och ungdomar, är naturligtvis både givande och inspirerande, säger Cecilia Eneberg, arbetschef Veidekke Entreprenad AB.

De nya skolbyggnaderna kommer miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver, vilket bland annat innebär sunt inomhusklimat med bra ventilation för alla elever och lärare, samt användandet av sunda byggmaterial för en låg energianvändning.

För mer information kontakta:

Jakob Schuster, projektchef Hemsö, tfn 070 193 78 68

Cecilia Eneberg, arbetschef Veidekke Bygg Syd, tfn 073-061 31 95

Ulf Sterner, regionchef Veidekke Bygg Syd, tfn 070-324 45 63

Charlotta Nilsén, affärsområdeschef Veidekke Bygg, tfn 070-600 30 87

Titel Filtyp
Köpingeskolan png