header

Veidekke bygger om Lillholmsskolan i Stockholm

Veidekke ska på uppdrag av SISAB bygga om och till Lillholmsskolan i Skärholmen. Projektet är en utförandeentreprenad med en kontraktsumma på ca 180 miljoner kronor och planeras vara klart under våren 2022.

Lillholmsskolan

Veidekke ska på uppdrag av SISAB bygga om och till Lillholmsskolan i Skärholmen. Projektet är en utförandeentreprenad med en kontraktsumma på ca 180 miljoner kronor och planeras vara klart under våren 2022.

- Vi ser fram emot ett gott samarbete i detta spännande projekt, som kommer att gynna den goda verksamheten på Lillholmsskolan, säger Jenny Skagstedt, projektansvarig på SISAB.

I Veidekkes del av projektet ingår byggnation av två nya skolbyggnader med tillhörande skolgård samt en mindre ombyggnation av en befintlig byggnad. Skolverksamhet kommer pågå i andra byggnader på skolan under hela entreprenadtiden. När skolan står färdig kommer den ha plats för totalt 990 elever med två nya byggnader med matsal, kök, klassrum och specialsalar för estetiska ämnen och laboratorier.

- Vi är väldigt glada och stolta över förtroendet från SISAB. Jag är övertygad om att vi genom vårt involverande arbetssätt kommer att leverera ett projekt av högsta kvalitet och ett mervärde för Lillholmsskolan och dess elever, säger Linus Wåhlin, arbetschef på Veidekke Bygg Stockhom.

De nya skolbyggnaderna kommer även miljöcertifieras med ambitionen att nå Miljöbyggnad Silver. Det innebär att eleverna får ett sunt inomhusklimat med bra ventilation, att sunda byggmaterial används och att skolan får låg energianvändning. I nästa etapp av ombyggnaden av Lillholmsskolan ingår även en ny idrottshall och ombyggnad av hus A som ska användas för administration och högstadieverksamhet.

För mer information, vänligen kontakta:

Jenny Skagstedt, projektansvarig SISAB, tel. 076-124 60 24

Linus Wåhlin, arbetschef Veidekke Bygg Stockholm, tel. 073-314 69 11

Arne Svensson, regionchef Veidekke Bygg Stockholm, tel. 070-512 14 90

Charlotta Nilsén, affärsområdeschef Veidekke Bygg, tel. 070-600 30 87

Titel Filtyp
lziy9dqg7mxzza00b71f jpg
otml2hsxchua6eeyhhbx jpg