header

Veidekke bygger Stockholms framtida avloppsrening

Veidekke har tecknat avtal med Stockholm Vatten och Avfall AB gällande bygg- och installationsentreprenad i Sickla som en del av projektet Stockholms framtida avloppsrening. Entreprenaden genomförs i form av en utförandeentreprenad där installationsdelen sker i samverkan. Ordervärdet uppgår initialt till cirka 1 440 MSEK och förväntas vara klar 2027.

Om- och tillbyggnad av Sicklaanläggningen, Stockholms framtida avloppsrening

I Veidekkes uppdrag ingår konstbyggnad med tillhörande pumpstationer, teknikhus och personalbyggnad samt försedimentering och grovrening. Uppdraget innefattar även en installationsentreprenad som bland annat inkluderar luft, rör, kraft, el och tele samt olika maskininstallationer. Projektet inleds med ett planeringsår där planeringen ska göras gemensamt mellan entreprenör och beställare.

- Vi tackar Stockholm Vatten och Avfall för förtroendet. Det här är ett jätteviktigt projekt för Stockholms utveckling och vi ser framemot att vara en del i att förverkliga det, säger Anders Bergsten, arbetschef på Veidekke Anläggning Öst.

I ett Stockholm som växer måste vi vara rädda om vårt vatten. Varje år blir vi allt fler som ska duscha, gå på toaletten, tvätta och allt annat som ger upphov till avloppsvatten som behöver renas.

Läs mer om Stockholm framtida avloppsrening.

För mer information, vänligen kontakta:

Anders Bergsten, arbetschef Veidekke Anläggning Öst, tel. +46 76 840 11 66

Marcus Andersson, regionchef Veidekke Anläggning Öst, tel. +46 70 334 88 00

Marcus C Nilsson, verksamhetsområdeschef Veidekke Infrastruktur, tel. +46 76 840 05 56

Titel Filtyp
HR-MU1817376 jpg
HR-MU2116943 jpg
Nya Sickla rev 04 u poser jpg