Veidekke byggstartar Göteborgs första gröna tak

I dagarna togs beslut om byggstart för Veidekke Bostads projekt Brf Klätterträdet i Kvillebäcken – det första flerbostadshuset i Göteborg med en grönskande takterrass.

Brf Klätterträdet_Veidekke Bostad_illustration grönskande terass

I Göteborgs nya stadsdel Kvillebäcken påbörjas nu byggandet av Veidekke Bostads unika projekt Brf Klätterträdet.  Brf Klätterträdet kommer att bestå av 81 stycken miljösmarta bostadsrätter med en gemensam grönskande terrass på taket. Entreprenör är Veidekke Entreprenad.

Det är redan fullt pådrag på tomten. Projekteringen är klar sedan en tid tillbaka, vilket gör att byggnationen kan komma igång snabbt.

Tillsammans med alla inblandade i projektet har vi byggt upp hela huset i en digital 3D-modell. Tack vare ett involverande arbetssätt har vi kunnat lösa eventuella problem och krockar redan innan huset byggs på riktigt, berättar VDC-ingenjör Adam Lindström på Veidekke Bygg Väst som är arbetsledare för Brf Klätterträdet.

Nu påbörjas schaktningen av marken och sedan är det dags för pålning. Det är mycket som ska göras fram tills dess att köparna får sätta nyckeln i dörren till sin lägenhet under sensommaren 2015.

Göteborgs första grönskande takterrass

Med inspiration från bland annat New York, Köpenhamn och Rom har Veidekke Bostad bestämt sig för att ta trenden till Göteborg och bygga stadens första gröna tak. Takterrassen på Brf Klätterträdet kommer att bli cirka 400 kvm stor och vara en plats för umgänge, avkoppling och odling.

- Takodling är en ny trend som breder ut sig hos stadsbor med en längtan till landet och ett grönare och enklare liv. Nu tar vi odlingstrenden till Göteborg och involverar köparna i terrassens utformning och innehåll, säger Olof Olausson, Regionchef på Veidekke Bostad.

Brf Klätterträdet är Veidekkes andra hus i den nya stadsdelen Kvillebäcken på centrala Hisingen i Göteborg. Huset kommer bestå av 81 lägenheter och alla boende kommer att ha fri tillgång till takterrassen. Till våren ska lägenhetsköparna bjudas in för att tycka till om terrassens utformning.

Läs mer: www.klattertradet.se

För mer information, kontakta:Olof Olausson, Regionchef Veidekke Bostad, Region Väst, Telefon: 0761-26 40 45, e-post: olof.olausson@veidekke.se

Stephan Woodbridge, Regionchef Veidekke Entreprenad, Bygg Väst, Telefon: 0705-81 97 20, e-post: Stephan.Woodbridge@veidekke.se

Kent Haglund, Projektledare Veidekke Bostad, Region Väst, Telefon: 0722-32 90 80, e-post: kent.haglund@veidekke.se

Datum Titel Filtyp
0001-01-01 bxsntrfi3xlhwrexlhga jpg
0001-01-01 gbsnj4euvpmoq21c9tu7 jpg