Veidekke byggstartar Svanenmärkta lägenheter i Stockholm

Strax söder om Stockholm, i idylliska Stureby, byggstartar nu Veidekke sitt Svanenmärkta projekt Brf Parkslingan, bestående av totalt 110 lägenheter.

Brf Parkslingan, modell

Strax söder om Stockholm, i idylliska Stureby, byggstartar nu Veidekke sitt Svanenmärkta projekt Brf Parkslingan, bestående av totalt 110 lägenheter.

Det har varit ett stort intresse för Veidekkes Svanenmärkta lägenheter i Brf Parkslingan. De åtta husen, med lägenheter från 1 till 5 rum och kök, kommer att slingra sig upp längs med Bastuhagsvägen i söderorten Stureby. Det Svanenmärkta projektet har lockat många från en bred målgrupp: såväl yngre som äldre singlar och par, samt yngre barnfamiljer. I dagsläget är 65 av 110 lägenheter sålda och projektet har välbesökta visningar. Projektet byggstartas inom kort och första inflyttning beräknas ske under hösten 2014.

Vi upplever en mycket positiv respons och ökad försäljningstakt för såväl Brf Parkslingan som våra övriga projekt, säger Per-Martin Eriksson, VD för Veidekke Bostad.

Alla 110 lägenheter har stor balkong eller uteplats. De nyproducerade bostäderna kommer att samsas med befintlig bebyggelse från 20- och 50-talet och omges av färdigvuxen grönska och bergsknallar som ger en fin parkmiljökänsla. Parkkänslan förstärks ytterligare genom gemensamma uteplatser och boulebana. För de minsta invånarna kommer det att anläggas en lekplats bland husen och tvärs över gatan ligger Sturebyskolan som är en av Stockholms mest populära. Skolan vann bland annat Stockholm Stads Kvalitetsutmärkelse år 2004.

Hela projektet, såväl produktionsprocessen som lägenheterna, är miljömärkt enligt Svanen något som tilltalat målgruppen.

Vi ställer höga krav på oss själva och vår byggprocess, från materialval och energiförbrukning under byggnationen, till inomhusmiljön i den färdiga bostaden. Vi var först ut i Norden med att få ett flerfamiljshus Svanenmärkt och det stora intresset för Brf Parkslingan visar att vår satsning värderas högt av en bred målgrupp, säger Per-Martin Eriksson, VD för Veidekke Bostad.

Svanenmärkningen är en av de främsta miljömärkningarna i världen och det mest välkända ur konsumentsynpunkt, över 95 procent känner till märkningen i Norden. Svanen ställer höga krav på produkterna ur miljö, energi och klimatsynpunkt. För att bostaden ska bli Svanenmärkt krävs det att vissa kriterier uppfylls, bland annat att byggprodukterna inte innehåller några farliga ämnen, god ljudisolering och en välfungerande ventilation för att undvika allergier. Svanenmärkningen ställer höga krav på allt från råvaror i tillverkningsprocessen till den färdigproducerade byggnaden.

Om Veidekke Bostad:

Veidekke Bostad förverkligar bostadsdrömmar – tillsammans med våra kunder och samarbetspartners – genom att utveckla bostäder som både är attraktiva och hållbara ur ett klimatperspektiv. Vi är verksamma i Mälardalen, Västra Sverige och Skåne och ingår i Veidekke-koncernen som är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag.

Läs mer på: www.veidekkebostad.se

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mårten Othérus, Regionchef Mälardalen, Veidekke Bostad

Tfn: 070-2600135

E-post: marten.otherus@veidekke.se

Ulrika Sohlenius, Projektutvecklare, Veidekke Bostad

Tfn: 070-381 42 54

E-post:
ulrika.sohlenius@veidekke.se


Titel Filtyp
uo84sqjpmfov7vnu8eqc jpg