header

Veidekke får i uppdrag att bygga SEB:s nya kontor i Arenastaden åt Fabege

Veidekke kommer att bygga en av Sveriges genom tiderna största kontorsfastigheter. Detta har gjorts möjligt genom ett nära skandinaviskt samarbete inom Veidekke-koncernen mellan Arcona, Veidekke Bygg i Stockholm samt Veidekke Entreprenør i Norge.

Veidekke får i uppdrag att bygga SEB:s nya kontor i Arenastaden åt Fabege

Veidekke har tecknat avtal med Fabege om att bygga SEB:s nya kontor i Arenastaden med 4 500 arbetsplatser. Projektet kommer att genomföras som en totalentreprenad i samverkan, där den första av två faser nu avropats. Den totala kontraktssumman uppgår till cirka 1,7 miljarder kronor.

Samarbetsavtalet omfattar nybyggnation av kontorsfastighet om cirka 90 000 kvm BTA i nära anslutning till Mall of Scandinavia. Byggnaden är uppdelad på tre hus som binds samman med glasövergångar.

-Vi är mycket glada och stolta över att Fabege har gett oss detta stora förtroende. En utmaning vi tar till oss med stor ödmjukhet. Vi har en stark ambition inom Veidekke att ytterligare stärka vår position i Sverige som en av de mest spännande aktörerna i branschen. Förtroendet från Fabege är ett fantastiskt steg i denna utveckling, och som möjliggjorts genom vår skandinaviska samverkan med stark samlad erfarenhet kring stora komplexa projekt. Ett tydligt exempel på vår multilokala strategi. säger Per-Ingemar Persson, vd Veidekke Sverige

Projektet kommer att modelleras upp i en 3D-modell för VDC (Virtual Design and Construction). Ett arbetssätt som integrerar virtuella modeller och underlättar för involvering mellan olika discipliner i projektering och produktion för att skapa korta och effektiva beslutsvägar. Veidekke är idag världsledande i arbetet med VDC och har flest VDC-certifierade medarbetare i Skandinavien.

Byggnaderna kommer att bli miljösmarta med fokus på låg energiförbrukning och hållbara materialval samt miljöcertifieras enligt BREEAM Excellence.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Per-Ingemar Persson, vd Veidekke Sverige, tel. 070-514 42 40

Sture Nilsson, regionchef Veidekke Bygg Stockholm, tel. 070-58 00 415

Jimmy Bengtsson, vd Arcona, tel. 08-601 21 14

Åsa Edman, kommunikationschef Veidekke Bygg, tel. 076 126 40 44

Titel Filtyp
zsorvy1sjw9yrt5jyxz8 jpg