header

Veidekke först ut i Kvillebäcken

Kvillebäcken är en ny stadsdel som nu växer fram i centrala Göteborg. Veidekke Bostad har tillsammans med sex andra bostadsutvecklare och Göteborgs kommun arbetat fram detaljplanen för området, där det nu byggs för fullt. Den 30 september är det världspremiär för områdets första lägenhet i Veidekkes projekt Brf Cyklisten.

Veidekke först ut i Kvillebäcken

Kvillebäcken är en ny stadsdel som nu växer fram i centrala Göteborg. Veidekke Bostad har tillsammans med sex andra bostadsutvecklare och Göteborgs kommun arbetat fram detaljplanen för området, där det nu byggs för fullt. I Kvillebäcken kommer 2000 nya lägenheter att samsas med kontor, butiker, restauranger, daghem och andra verksamheter när området är fullt utbyggt om 5-6 år. Den 30 september är det världspremiär för områdets första lägenhet i Veidekkes projekt Brf Cyklisten.

Kvillebäcken är en viktig satsning för Göteborg. Den nya stadsdelen är första etappen i planen att förvandla Backaplansområdet till en del av Göteborgs city. Stadens centrum kommer under de närmsta åren att breda ut sig över älven och hela området från Ringön till Vågmästareplatsen förnyas.

Den nya stadsdelen har gröna förtecken och har fått bidrag från Delegationen Hållbara Städer för flera av de miljösatsningar som görs. Alla bostadsutvecklare har också skrivit under ett Kvillebäcksfördrag för att manifestera det gemensamma åtagandet att utveckla området till en socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbar stadsdel.

Nu kan Veidekke Bostad som första bostadsutvecklare visa upp en färdigställd lägenhet i området.

”Kvillebäcken är ett område med framtiden för sig och vi är stolta över att kunna visa upp områdets första lägenhet. Det här bostadsprojektet är vårt första i centrala Göteborg och vi ser fram emot att vara med och bidra till att vidareutveckla regionen, på ett klimatklokt sätt”, säger Veidekke Bostads Regionchef Olof Olausson.

Den 30 september klockan 12-14 bjuds allmänheten på världspremiär för visningen av Veidekkes lägenhet i Brf Cyklisten. Förutom möjlighet att besöka Kvillebäckens första färdigställda lägenhet så kommer Veidekke även ha olika aktiviteter utanför huset, bjuda på fika och lotta ut en cykel bland de besökare som gör en intresseanmälan för bostad på plats.

Datum: Söndag 30/9 kl. 12-14

Visningsadress: Rundbäcksgatan 5 (följ skyltning från Färgfabriksgatan.)

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Olof Olausson, Regionchef Väst, Veidekke Bostad, Tfn: 031-505645, E-post: olof.olausson@veidekke.se

Per-Martin Eriksson, VD Veidekke Bostad, Tfn: 08-6356115, E-post: per-martin.eriksson@veidekke.se

Om Kvillebäcken


Kvillebäcken är en helt ny stadsdel i Göteborg. Totalt ska 2000 nya lägenheter byggas. Visionerna för Kvillebäcken är att skapa en levande stadsdel där mötet mellan människor står i fokus och där invånarna kan leva klimatsmart. Allt endast 6 minuter från Brunnsparken. Nya Kvillebäcken byggs av ett byggkonsortium bestående av Bostadsbolaget, Derome, HSB Göteborg, Ivar Kjellberg, NCC, Veidekke, Wallenstam och Älvstranden utveckling. Nya Kvillebäcken är det första området som byggs utifrån Göteborgs stads nya och tuffa miljökrav. Inflyttning är planerad att starta 2013.

Läs mer på www.kvillebäcken.se

Titel Filtyp
x9kxkplcnyapl5glcwad jpg