header

Veidekke gör mark- och betongarbete för ny spåvagnsdepå på Lidingö

Veidekke Entreprenad har av SL erhållit uppdraget att utföra mark- och betongarbeten för ny spårvagnsdepå vid AGA station på Lidingö.

Veidekke gör mark- och betongarbete för ny spåvagnsdepå på Lidingö

Veidekke Entreprenad har av SL erhållit uppdraget att utföra mark- och betongarbeten för ny spårvagnsdepå vid AGA station på Lidingö.

AGA-depån ingår i utbyggnaden av Lidingöbanan och Spårväg City. Den nya spårvagnsdepån dimensioneras för 30 spårvagnar vilka ska trafikera Lidingöbanan och Spårväg City efter det att banorna har kopplats ihop vid Ropsten. På sikt ska man kunna åka spårvagn från Sergels Torg via Norra Djurgårdsstaden till Gåshaga på Lidingö.

-Det är extra roligt att vi fått fortroende att arbeta i samverkan med SL och därmed får möjlighet att utveckla och förbättra det goda samarbetet vi byggde upp från projektet Tvärbanan. Positivt är också att vår samverkansmodell uppskattas, en modell som bygger på att involvera kunden, våra medarbetare och UE i planering samt utförande för att nå maximal effektivitet och kvalitet, säger Anders Bergsten, arbetschef Veidekke Entreprenad Anläggning Öst.

- Att Veidekke Entreprenad får förtroendet är ett resultat av att de tidigare levt upp till våra förväntningar och kan leverera med ett lösningsorienterat och kostnadsmedvetet team. SL arbetar för att kunna erbjuda en kollektivtrafik med god kapacitet och kvalitet och då är det viktigt av våra leverantörer kan leva upp till våra högt ställda krav, säger Johan von Schantz, SL:s sponsor för program Spårväg City. 

Byggstart sker i april och Veidekkes del av utbyggnaden av AGA-depån kommer att vara klart i maj 2015. Bedömd projektkostnad cirka 150 MSEK.

För mer information vänligen kontakta:

Marcus C Nilsson, regionchef Veidekke Entreprenad Anläggning Öst, +46 768 40 05 56

Anders Bergsten, arbetschef Veidekke Entreprenad Anläggning Öst, +46 768 40 11 66

Åsa Edman, kommunikationschef Veidekke Entreprenad, +46 761 26 40 44

Bild: &Rundquist

Titel Filtyp
oby3zapcxlqdzfm2eh17 jpg