Veidekke medverkar till vindkraftspark i Ljusdal

Veidekke har fått i uppdrag av OX2 att bygga fundament för 18 stycken vindkraftverk med tillhörande vägar i Högkölen, Ljusdals kommun.

Veidekke medverkar till vindkraftspark i Ljusdal

Veidekke har fått i uppdrag av OX2 att bygga fundament för 18 stycken vindkraftverk med tillhörande vägar i Högkölen, Ljusdals kommun.

Projektet, som är en totalentreprenad, påbörjades i slutet av 2016 och beräknas vara klart i slutet av 2018. Veidekkes uppdrag är att bygga vägar, kranplatser, internt kraftnät, fibernät och fundament till 18 stycken vindkraftverkmed en totalhöjd på 205 meter.

”Det är mycket glädjande att vi får denna typ av uppdrag då det ligger i vår strategi att ha ett ökat fokus mot kunder inom förnybar energi. Vi kan på så vis bidra till en framtid där endast förnyelsebar el produceras. Under anbudstiden har vi involverat både kunden och nyttjat ett multilokalt samarbete mellan våra anläggningar SydVäst och Nord”, säger Veidekkes regionchef Peter Svenningsson.

”Vi ser fram emot att samarbeta med Veidekke i det här projektet och förhoppningsvis många andra projekt i framtiden, säger Paul Stormoen, vd OX2 Wind.

Hösten 2013 startade Veidekkes en satsning på att få bygguppdrag vid etablering av anläggningar som producerar förnybar el då Hans Hägglund anställdes som affärsutvecklare för energiprojekt. Tillsammans med arbetschef Kenneth Karlsson har han bidragit till flera projekt som t.ex. vindkraftsparker i Tanum, Mungseröd, Hultsfred, Hjo och senast vindkraftsparker i Kungsbacka och Kristinehamn.

För mer information, vänligen kontakta

Peter Svenningsson, regionchef Veidekke Anläggning SydVäst, tel. +46 761264019

Hans Hägglund, affärsutvecklare Veidekke Anläggning SydVäst, tel. +46 702425288

Mathias Rönnholm, regionchef Veidekke Anläggning Nord, tel. +46 733550625

Kenneth Karlsson, arbetschef Veidekke Anläggning SydVäst, tel. +46 761264050

Veidekke är en idé om hur människor tillsammans kan skapa bättre resultat. Vi tror därför på involverande krafter och kollektiv intelligens. Involvering handlar om att frigöra kraft. När vi känner oss involverade händer saker, vi tar ansvar, det blir roligare att jobba och vi levererar med högre kvalitet. Kollektiv intelligens är när fler hjärnor på riktigt tänker bättre än en. Det sker när olika kunskap och erfarenheter överlappas och vi har en gemensam slutlig målbild.

Titel Filtyp
wvlqpbtfd7eku7mb3lco jpg