Veidekke och Brinova Omsorg uppför ett vård- och omsorgsboende i Vellinge för Attendo.

Vårdboendet kommer att inrymma 54 platser med inriktning mot Attendos sport och spa. Första spadtag sker efter sommaren och boendet beräknas stå klart till årsskiftet 2016/2017. Veidekke Bygg uppför boendet och Brinova Omsorg har ingått avtal med Veidekke Bostad AB om fastighetsförvärv.

Veidekke och Brinova Omsorg uppför ett vård- och omsorgsboende i Vellinge för Attendo.

Vårdboendet kommer att inrymma 54 platser med inriktning mot Attendos sport och spa. Första spadtag sker efter sommaren och boendet beräknas stå klart till årsskiftet 2016/2017. Veidekke Bygg uppför boendet och Brinova Omsorg har ingått avtal med Veidekke Bostad AB om fastighetsförvärv. Brinova Omsorg kommer att äga fastigheten och förvalta boendet. Attendo har tecknat ett långsiktigt hyresavtal. Vårdboendet blir ca 4.000 kvm och byggs i 3 plan samt källare. Vårdboendet kommer att uppfylla miljöbyggnad Silver.

”Det är glädjande att i samverkan med Vellinge kommun och Attendo kunna erbjuda ett nytt och modernt vårdboende och som möjliggör för de boende till en aktiv och stimulerande boendemiljö.”, säger Henry Fors, VD Brinova Omsorg.

”Vi är glada för att tillsammans med Attendo och Brinova Omsorg kunna skapa ett attraktivt boende för äldre i Vellinge centralort. Det ligger i Veidekkes intresse att möjliggöra en god samhällsutveckling vilket vi tycker detta är ett utmärkt exempel på.”, säger Oskar Nilsson, affärsutvecklare på Veidekke Bostad.

De äldre får tillgång till träningslokal och ett spa. Dagarna för de äldre som vill aktivera sig planeras bli fyllda med både spännande och rogivande aktiviteter; dans, utflykter, massage och ansiktsbehandlingar, tipspromenader i samband med sporthändelser och daglig cirkelträning är exempel.

"Hos oss kommer de äldre att kunna aktivera sig på olika sätt varje dag om de vill det, individuellt eller i grupp. Sporten innehåller naturligtvis många aktiva delar medan vårt spa erbjuder just det ett spa ska erbjuda – lugn, avkoppling och njutning.", säger Malin Fredgardh Huber, regionchef på Attendo.

”Vi är mycket stolta över att fått förtroendet att uppföra ett modernt vårdboende med hög kvalitet. Detta kräver en hög grad av involvering där samtliga i teamen blir delaktiga. Involvering tror vi i Veidekke är framgångsfaktorn för ett lyckat projekt”, säger Karl Lindberg arbetschef på Veidekke Bygg.


För mer information, vänligen kontakta
Attendo, Regionchef Malin Fredgardh Huber Tel: 0709- 29 07 11
Brinova Omsorg, VD Henry Fors Tel: 0738- 48 78 16
Veidekke Bostad, Affärsutvecklare Oskar Nilsson Tel: 0705- 67 99 30
Veidekke Bygg Syd, Arbetschef Karl Lindberg, Tel: 0722- 43 09 87

Datum Titel Filtyp
0001-01-01 wbsppdcszudp9xe8ygcda jpg