header

Veidekke påbörjar byggnationen av Vindpark Horshaga åt SR Energy

Veidekke och SR Energy går nu in i produktionsfasen av projekt Vindpark Horshaga i Uppvidinge kommun. Projektet är en totalentreprenad i samverkan där bedömd kostnad för denna fas är ca 190 MSEK. Vindparken beräknas leverera el till elnätet i slutet av 2025.

vindkraftverk hires16-scaled

I Veidekkes uppdrag ingår produktion av vägar, kranplatser, internt kraftnät och fundament. Byggnationen startar i början av 2024 och börjar med märkning av värden som ska skyddas varvid avverkningen påbörjas för vägar och kranplaner. Leverans och montering av vindkraftverken beräknas starta under våren 2025.

- Det känns bra att vi är redo att byggstarta. Jag känner mig trygg i vår samverkansmodell och gemensamma projektorganisation, det är avgörande för att komplexa projekt som detta ska lyckas, säger Leif Adamsson.

- Vindpark Horshaga bidrar med ett välkommet tillskott av förnybar energi i södra Sverige och möjliggör regional utveckling och industrins elektrifiering, säger Peter Zachrisson, VD för SR Energy.

Vindpark Horshaga består av projektområdena Horshaga, Älmedal och Rosenholm. Här kommer 25 vindkraftverk med den samlade effekten av 147 MW att uppföras. Vindparken blir vindkraftsproducenten SR Energys andra vindpark i Uppvidinge kommun. Kommunen ligger i Kronobergs län och ingår i elområde 4, vilket är det område i Europa med störst underskott på egen elproduktion i förhållande till användning.

Läs mer om Vindpark Horshaga

För mer information, vänligen kontakta:

Leif Adamsson, arbetschef Vindkraft och Energi Veidekke Anläggning SydMitt, tel. +46 76 126 40 53

Peter Svenningsson, regionchef Veidekke Anläggning SydMitt, tel. +46 76 126 40 19

Titel Filtyp
vindkraftverk_hires16-scaled jpg