header

Veidekke Sverige väljer R&Mfreenet för telefoni, tv och bredband till bostäder i centrala Stockholm

Flexibelt och framtidssäkert kabelsystem säkerställer fritt operatörsval för de boende i 200 nya lägenheter på Östermalm i centrala Stockholm.

Kabelspecialisten Reichle & De-Massari AG (R&M, www.rdm.com) har levererat sitt R&Mfreenet kabelsystem till ca 123 lägenheter som håller på att byggas på Östermalm i centrala Stockholm. Byggherre är Veidekke Bostad, som med R&Mfreenet är bland de första större privata bostadsföretagen som satser på operatörsneutrala lösningar för telefoni, tv och bredband i sin bostadsproduktion.

FreeNet-lösningen till lägenhetsbyggena Svea Torn och Artillerigården har köpts in och installerats via Dialect, en av R&Ms auktoriserade återförsäljare i Sverige. Avtalet mellan Veidekke och Dialect omfattar installation av R&Mfreenet-system för hemmanätverk i 600-800 lägenheter per år under en fyraårsperiod.

”När man ansluter sin bostad till ett fast nät, hamnar man ofta i händerna på de operatörer som driver nätet, och nätet är ofta bara anpassat till den aktuella distributören. Med R&Mfreenet säkerställer vi att bostadsrättsinnehavare och köpare av egna hem kan välja fritt mellan olika tjänsteleverantörer och operatörer”, förklarar Roger Olsson som är projektledare hos Veidekke Bostad.

”Med R&Mfreenet har Dialect skapat en neutral infrastruktur som har valfrihet ända ut i varje uttag, och hela installationen har 20 års garanti”, förklarar Roger Olsson.

Veidekke har inlett samarbete med en neutral kommunikations¬operatör, som tillhandahåller ett utbud av tjänster och operatörer som kunderna fritt kan välja mellan. Kundernas reaktion har varit överväldigande: ”Vi har fått väldigt många lovord från kunderna. Många säger att det är banbrytande, att det äntligen finns ett bostadsföretag som betraktar bredband som en del av byggprojektet”, säger Roger Olsson.

Med hela 20 års garanti och suveränt enkel installation och enkelt underhåll är R&Mfreenet ett tryggt teknikval för Veidekke Bostad.

”Vi har fått en utmärkt installation med bra kvalitetsprodukter av en auktoriserad installatör. Det kanske är lite dyrare än vanliga nät, men R&Mfreenet står utan jämförelse, den här lösningen är i en klass för sig själv”, säger Roger Olsson.

R&Mfreenet-systemet betraktas generellt som en av de mest omfattande och flexibla kabelsystemlösningarna på marknaden. Systemet kan användas i privata hem eller vanliga lokalnät, och även i datacentralers infrastrukturer och kompletta företagslösningar för tal, data och video/tv.

R&Mfreenet kan byggas med kapacitet på upp till 10 Gbit Ethernet med genomtestade, standardkompatibla komponenter. Flexibiliteten säkerställs fullt ut i den enskilda kontakten med R&Ms förnämliga multimediauttag. R&Mfreenet utmärker sig dessutom genom full integrering av både koppar och fiberoptiska kablar, och den modulära tekniken säkerställer enkel och korrekt installation med schweizisk precisionskvalitet.

Om Veidekke Veidekke är Nordens fjärde största byggkoncern. Företaget grundades i Norge 1936 och har idag 6 350 anställda och en omsättning på drygt 2 miljarder EUR (2006). Veidekkes affärsidé är enkel: Att erbjuda vackra, genomtänkta och funktionella hem till ett attraktivt pris. Veidekke etablerades i Sverige 2000. Läs mer på www.veidekke.se

Om R&M Oberoende och familjeägda Reichle & De-Massari AG (R&M) grundades 1964 och har sitt säte i Wetzikon, Schweiz. Företaget utvecklar och producerar framtidsorienterade passiva kabellösningar till kommunikationsnätverk (Layer 1). R&M har med banbrytande koppar- och fiberprodukter skapat sig ett rykte som ledande när det gäller kvalitet och effektivitet. Läs mer på www.rdm.com.

Ytterligare information om R&Mfreenet och foton till detta pressmeddelande kan hämtas på www.rdm.com/nordic, välj Press

Presskontakt: Björn Lantz 070-668 69 00 bjorn.lantz@rdm.com

http://www.rdm.com/4890/5016/5017.asp