Veidekke uppför nybyggnad av Geologibyggnad i Forsmark för SKB.

Veidekke har tecknat avtal med Svensk Kärnbränslehantering, SKB, för att bygga kontor och verksamhetslokaler i trä. Entreprenaden genomförs i form av en totalentreprenad i samverkan och omfattar ca 2000 kvm. Ordervärdet uppgår till cirka 55 MSEK och förväntas vara klar 2025.

PRM Geologibyggnad Forsmark

Byggnaden kommer att byggas i trä och inrymma kontor och kemilab för att analysera borrprover från SKB:s verksamhet i Forsmark. I fastigheten inryms även ett förråd för borrkärnor samt en mindre verkstad. Projektering påbörjas omgående och produktion planeras att påbörjas första mars 2024 och förväntas vara klart i mars 2025.

- Det är glädjande och vi tackar SKB för förtroendet. Vi ser fram emot att bygga en ny Geologibyggnad tillsammans med hög hållbarhetsprofil vilket ligger i linje med både Veidekkes och SKB:s mål för det gröna skiftet. Vi har en väldigt bra dialog med SKB och har som gemensamt mål att sänka CO2- utsläppen yttligare, säger Krister Olsson, regionchef Veidekke Bygg Öst.

SKB ska genomföra två stora byggprojekt i Forsmark de kommande åren och behöver därför en Geologibyggnad för sin platsövervakning- och undersökningsverksamhet.

- Att bygga hållbart är viktigt för oss på SKB. Det här är ett spännande projekt både för vår och Veidekkes utveckling och vi ser framemot att göra det tillsammans, säger Peter Wass, avdelningschef Program och projekt, SKB.

För mer information, vänligen kontakta:

Jenny Rees, presschef SKB, tel. +46 70-693 85 20

Krister Olsson, regionchef Veidekke Bygg Öst, tel. +46 73-025 94 74

Charlotta Nilsén, koncerndirektör Veidekke Bygg Sverige, tel. +46 70-600 30 87

Projektet ingår i orderreserven för fjärde kvartalet 2023.

Titel Filtyp
Geologibyggnad jpg
Geologibyggnad-kvadrat jpg
veidekke-medarbetare jpg