header

Veidekke utser ny VD för entreprenadverksamheten

Erik Alteryd, fn regionchef inom Veidekke Bygg Stockholm, har utsetts till ny VD för Veidekkes entreprenadverksamhet i Sverige.

Erik Alteryd, fn regionchef inom Veidekke Bygg Stockholm, har utsetts till ny VD för Veidekkes entreprenadverksamhet i Sverige.

Fr o m 1 april 2009 kommer Erik Alteryd att tillträda tjänsten som VD för Veidekke Entreprenad AB inom Veidekke Sverige AB. Det operativa ansvaret för Veidekkes entreprenadverksamhet i Sverige har hittills tillika innehafts av Veidekke Sveriges VD Per-Ingemar Persson.

Erik Alteryd, för närvarande regionchef inom Veidekke Bygg, med ett förflutet bl a inom Skanska Stockholm och känd profil i Stockholms byggvärld, har på ett framgångsrikt sätt utvecklat region Veidekke Bygg Stockholm till en av Veidekkes mest lönsamma enheter. Bland Bygg Stockholms mest framgångsrika projekt kan nämnas Kv Jericho, en om- och tillbyggnad åt Diligentia i centrala Stockholm och byggandet av ett nytt köpcentra med ovanliggande bostäder i Liljeholmen, söder om Stockholm. Regionen arbetar dessutom framgångsrikt med bostadsbyggande både för vår interna Bostadsutvecklingsenhet och åt externa kunder. För närvarande arbetar Bygg Stockholm intensivt med att lansera Veidekkes koncept för klimatsmart byggande, TellhusTM.

- Erik har visat sin goda förmåga att utveckla en lönsam verksamhet genom nära samarbete med kunderna och kommer bl a att tillföra vår entreprenadverksamhet ytterligare kund och marknadsfokus. Det känns bra att lämna över det operativa ansvaret till Erik och ändå nära få följa utvecklingen av Veidekkes verksamhet i Sverige, kommenterar Per-Ingemar Persson.

Som ny regionchef för Bygg Stockholm har Mikael Lidström utsetts. Mikael arbetar för närvarande som entreprenadchef inom region Bygg Stockholm. Mikael har ett förflutet hos bl a Bravida.

- Mikael är en utmärkt affärsman som tillsammans med sitt team utvecklat ett framgångsrikt affärserbjudande i form av samverkansentreprenad, ett win-win-koncept till fördel och incitament för såväl kund som för oss och, framför allt i nära samarbete med kunden. Mikael kommer att bli en utomordentlig regionchef som kommer att vidareutveckla vår byggverksamhet i Stockholm, säger Per-Ingemar Persson.

För ytterligare information kontakta:

Per-Ingemar Persson, VD Veidekke Sverige AB, tfn +46 70 514 42 40
Erik Alteryd, Regionchef Veidekke Bygg Stockholm, tfn +46 70 641 58 04
Mikael Lidström, Entreprenadchef Veidekke Bygg Stockholm, tfn +46 70873 52 23
Sylvianne Bergman, Informationschef Veidekke Sverige AB, tfn +46 8 635 61 11

Högupplösta foton av Erik Alteryd och Mikael Lidström finns på vår hemsida, http://www.veidekke.se/nyheter/article34187.ece

Titel Filtyp
PDF pdf