Ylva Gunterberg ny Produkt- och processutvecklingschef på Region Småhus

Veidekke Bostad rekryterar Ylva Gunterberg till den nyinrättade tjänsten som produkt- och processutvecklingschef på den nybildade enheten Region Småhus som kommer att utveckla standardiserade bostadskoncept över hela Sverige.

Ylva Gunterberg ny Produkt- och processutvecklingschef på Region Småhus

Veidekke Bostad rekryterar Ylva Gunterberg till den nyinrättade tjänsten som Produkt- och processutvecklingschef på den nybildade enheten Region Småhus som kommer att utveckla standardiserade bostadskoncept över hela Sverige.

Ylva Gunterberg kommer närmast från Bonava där hon varit chef för Designavdelningen med ansvar för arkitektur, kalkyl, projektering, VDC och byggsystem. Hon tillträder sin nya tjänst på Veidekke Bostad den 14 augusti.

Region Småhus leds sedan februari av Mats Fryxell. Ambitionen är att utveckla 500 bostäder per år om ca fem år. Den första produkten som lanseras är småhuskonceptet Veidekke FLEX där det första projektet blir inflyttningsklart i maj.

- Rekryteringen av Ylva är ett viktigt steg i vår satsning på att bli Sveriges ledande bostadsutvecklare. Ylva har perfekt bakgrund för uppdraget, säger Mats Fryxell, Regionchef på Region Småhus.

Ylva Gunterberg har varit chef för område Design på Bonava sedan 2015 och var dessförinnan utvecklings- och specialistchef på NCC Construction AB. Hon är utbildad arkitekt och har varit vice VD för LINK arkitektur och chef för dess Stockholmsavdelning samt suttit i styrelsen för Sveriges Arkitekter. Ylva har även suttit i ledningsgruppen för projektutveckling på Skanska Nya Hem och har initierat och genomfört ett antal FoU-projekt riktade mot branschens industrialisering med fokus på bostadssektorn.

- Jag ser mycket fram emot att arbeta med Veidekke, som vill förnya branschen och åstadkomma prisvärda bostäder till god kvalitet, säger Ylva Gunterberg i en kommentar.

För mer information vänligen kontakta:
Mats Fryxell, Regionchef, Veidekke Bostad, Region Småhus
E-post: mats.fryxell@veidekke.se
Tel: +46 706 02 18 87

Titel Filtyp
p5h5evarwzzxaoektwii jpg
zpn2zz4schkrd4mjjmsh jpg